Fenomen alarmant! Talhari si jefuitori din mediul rural au impanzit Iasul

0
49

Un aflux de infractiuni cu violenta comise de brute cu domiciliul in comunele din jurul Iasului, au fost inregistrate de la inceputul acestei luni pe strazile din Iasi. Politistii Biroului de Investigatii Criminale au reusit sa-i prinda pe C. Florin, de 24 de ani, din comuna Scânteia, si pe C. Nicolae, de 25 de ani, din comuna Vlădeni, stabilind că acestia sunt autorii a patru tâlhării comise pe strazile din municipiul Iasi.

Faptele au fost comise seara sau noaptea, când patru femei au fost deposedate, prin violență, de telefoanele mobile sau gențile pe care le aveau asupra lor, prejudiciul fiind de 2.800 de lei. Prejudiciul a fost recuperat în proporţie de 80% şi restituit persoanelor vătămate. Cele doua brute au fost reținute pentru 24 de ore, fiind introduşi în Arestul Poliţiei ieşene, urmand a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Agenții Secției 4 de Poliție l-au prins pe M. Alexandru, de 18 ani, din comuna Holboca, stabilind că este autorul unei alte talharii comise pe 26 ianuarie, când acesta i-a sustras unui copil de 9 ani un telefon mobil în valoare de 600 de lei.

Hoțul i-a cerut telefonul copilului, sub pretextul că vrea să se uite la el, după care a plecat cu aparatul. Verificările efectuate de polițiști au mai stabilit că același tânăr este suspectul altui furt, comis în același mod, tot în acest an, când i-a sustras unui alt minor telefonul mobil. În ambele cazuri prejudiciul a fost recuperat. Cercetările continuă cu M. Alexandru în stare de libertate.

O patrulă de siguranţă publică din zona Copou, formată dintr-un polițișt și un jandarm, în zona Complexului Studenţesc “Titu Maiorescu” s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că o studentă strigă după un bărbat, care i-ar fi susutras din rucsac portofelul.

Politistii au imobilizat bărbatul, stabilind identitatea lui: H. Florin, de 30 de ani, care furase din rucsacul victimei portofelul în care avea suma de 261 de lei şi actele personale. Cercetările au fost preluate de polițiștii Biroului de Investigații Criminale.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

44 + = 48