Primăria Iaşi baga inca un milion de euro in sistemul de termoficare. Imprumut de un milion de euro pentru plata facturilor

0
65

Primăria va contracta un împrumut de un milion de euro pentru finanţarea proiectului european ce vizeza reabilitarea sistemului de termoficare, respectiv realizarea instalaţiei de desulfurare. Investiţia este finanţată din fonduri europene şi are o valoare totală de 96 milioane lei, iar constructorul este Elsaco Electronic SRL.

Conform graficului de execuţie, respectiv a graficului financiar înaintat de către SC Elsaco Electronic SRL, s-a constatat un necesar de aproximativ 4,5 milioane lei, reprezentând cash-flow-ul pentru plata facturilor din luna decembrie pentru perioada 2-31 decembrie 2015“, se arată în nota de fundamentare a proiectului de hotărâre.

Întregul proiect pentru reabilitarea sistemului de termoficare are o valoare de 249,1 milioane lei, contractul de finanţare europeană fiind semnat în martie 2010. Din această sumă, Uniunea Europeană asigură 124,5 milioane lei, Guvernul 112,1 milioane lei, iar Primăria peste 12 milioane lei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here