Primaria Iasi va organiza 270 sectii de votare pentru alegerile locale si europarlamentare. Costurile pentru organizaea alegerilor se ridica la 3 milioane de lei

0
51

Primarul Mihai Chirica a anuntat faptul ca în Iași vor fi 270 de secții de votare organizate în 140 de centre de vot pentruorganizarea alegerilor locale și europarlamentare la nivelul municipiului Iași.
De astăzi în două luni pline suntem deja în primul rund de alegeri din acest an, europarlamentare cu locale. Autoritățile locale au o sarcină suplimentară de organizare a alegerilor. Suntem pregătiți pentru a face acest lucru, sunt 270 de secții la nivelul municipiului Iași, organizate în 140 de centre de vot și care stau la îndemâna noastră pentru a fi echipate și dotate cu tot ceea ce este necesar. Fiecare secție de votare va avea cinci urne și o urnă mobilă, specială. Cinci urne pentru a strânge voturile pentru primar, respectiv Consiliul Local, președintele Consiliului Județean și Consiliul Județean, iar a cincea urnă pentru europarlamentare. Urna specială este pentru persoanele nedeplasabile. Fiecare secție de vot va fi echipată cu cabine de vot și cu tot ceea ce este necesar pentru turul de scrutin. Costurile pe care le prognozăm sunt de aproximativ 3 milioane de lei, sumă care va fi recuperată de la AEC.Provocarea principală este de a aduce lumea la vot. Să le arătăm că în cabina de vot sunt în siguranță și că votul lor contează. Pentru campania electorală care va începe pe data de 10 mai, la ora 00.00 și se va încheia pe 8 iunie, la ora 07.00 dimineața, municipiul Iași va pune la dispoziție 84 de locații pentru panotaj electoral, în locațiile oarecum cunoscute, aflate la îndemâna alegătorului, pentru a putea fi vizualizate.În mijloacele de transport public nu facem clipuri electorale. Fără politică în mijloacele de transport în comun”, a declarat primarul Mihai Chirica.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here