Primaria ii conditioneaza pe locuitorii din zonele nou construite: “Dati teren pentru drumuri, va aducem utilitatile la poarta”

0
45

Având în vedere numeroasele solicitări ale locuitorilor din zonele nou construite privind modernizarea căilor de circulație, precum și extinderea rețelelor de utilități din aceste zone, conducerea Primăriei Municipiului Iași face un apel la cetățenii respectivi să facă demersurile necesare pentru ca terenurile aferente căilor de circulație să fie cedate domeniului public al Municipiului Iași, astfel încât municipalitatea să poată executa lucrările solicitate.

În acest sens, pentru o mai ușoară colaborare și comunicare, conducerea Primăriei Municipiului Iași le recomandă locuitorilor din aceste zone să înființeze asociații de locatari pe strada/zona în care domiciliază și să nominalizeze un reprezentant Asociației, cu care să se țină legătura.

Legea 273/2006 privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare, prevede că, pentru a putea promova un obiectiv în programul de investiții, acesta trebuie să aibă întocmită documentația tehnico-economică, iar indicatorii tehnico-economici trebuie să fie aprobați de Consiliul Local Municipal. Elaborarea acestei documentații tehnico-economice nu este posibilă dacă un obiectiv, precum o cale de circulație, nu este inclus în domeniul public.

Ieșenii interesați vor depune cererile de includere a terenurilor aferente căilor de circulație în domeniul public al Municipiului Iași la Serviciul GIS Cadastru din subordinea municipalității (Iași, bd. Tudor Vladimirescu nr. 32).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 1 = 1