Primaria ii ridica o statuie Regelui Ferdinand si lanseaza 3 publicatii, o editie filatelica si o medalie speciala, in prefata Centenarului Marii Uniri

0
60

Primaria Iasi continuă proiectul Centenar, dedicat împlinirii unui secol de la Marea Unire. În cadrul acestui proiect, demarat anul trecut, Primăria a lansat deja, în urmă cu aproximativ două luni, trei publicații legate de cel mai important moment din istoria României.

Anul acesta vom lansa o ediție filatelică și o medalie specială. La acestea se adaugă și statuia regelui Ferdinand. În acest ultim caz, am reușit să finalizăm negocierea contractului. A câștigat artistul Constantin Crengăniș. Are experiență în ceea ce privește elaborarea unor lucrări de artă reprezentative pentru Iași, pentru istoria românilor. Statuia va avea o înălțime de 2,4 metri, fără soclu, o lățime a umerilor de 90 de centimetri și 600 de kilograme. Inițial oferta era de 583.000 lei, dar Comisia de negociere suma a reușit să reducă suma la 369.000 lei. De asemenea, am luat legătura cu domnul profesor Ioan Caproșu, domnia sa venind cu mai multe idei legate de Centenarul Marii Uniri, în special privind personalitatea Reginei Maria”, a declarat Mihai Chirica.

Edilul a adăugat că din calendarul evenimentelor incluse în acest proiect vor face parte și acțiuni privind Republica Moldova, programul manifestărilor de anul viitor urmând a fi deschis pe 27 martie, ziua unirii României cu Basarabia.

Radu SEICARU

foto:ReporterIS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here