Primaria infiinteaza 20 de puncte de evaluare medicala pentru ieseni

0
50

Primăria Municipiului Iași, prin Direcția de Asistență Socială, va înființa, în perioada următoare, 20 de puncte de evaluare medicală care vor fi amenajate în cartierele orașului. Amplasate în zonele cele mai circulate din Iași, cele 20 de puncte vor funcționa în fiecare zi lucrătoare după un program care va fi stabilit ulterior și unde vor putea fi testate, în regim gratuit, persoanele care vor dori să-și evalueze starea de sănătate (temperatura, tensiunea și alte evaluări sumare de sănătate care pot fi efectuate pe loc).

De asemenea, ieşenii care vor solicita vor primi şi consultanţă şi recomandări sanitare din partea personalului medical. Scopul principal al acestor puncte este prevenirea și evaluarea stării de sănătate a populației în principal împotriva noului coronavirus.

Personalul va fi asigurat de către medicii şi asistenţii medicali din sistemul de învăţământ repartizați fiecărei unități școlare de pe raza Municipiului Iași și coordonați de către Direcția de Asistență Socială.

Având în vedere că, din cauza pandemiei de la nivel mondial cauzate de noul coronavirus, școlile din România nu se vor deschide până în 15 septembrie 2020 (cu excepția elevilor din anii terminali, care vor susține probele de Evaluare Națională și Bacalaureat), primarul Mihai Chirica a recomandat ca toate cadrele medicale aferente unităților școlare, adică în jur de 230 de persoane, să ofere acest tip de consultații de specialitate în viitoarele puncte de evaluare medicală.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

39 − 33 =