Primaria mai baga 2 milioane de euro in gaura neagra de la TehnopolIS

0
52

Vineri, 24 iunie 2022, de la ora 10.00, în Sala „Vasile Pogor” a Primăriei Municipiului Iași va avea loc conferința de presă de lansare a proiectului „Reabilitarea infrastructurii de transport în zona transfrontalieră Ungheni-Iași în vederea fluidizării traficului către punctul de trecere a frontierei Sculeni / RETRANS”.
Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Comun România-Republica Moldova 2014 – 2020 și este implemnatat de Primăria Municipiului Iași și Consiliul Raional Ungheni. Valoarea totală a proiectului pentru Municipiul Iași este de 8.969.918,22 lei, cu TVA.
Acțiunile presupun îmbunătățirea calității infrastructurii Parcului Științific și Tehnologic TehnopolIS (parcări, trotuare, iluminat) pentru a facilita comerțul transfrontalier între județul Iași și districtul Ungheni și pentru a spori siguranța și viteza transporturilor.
Vor fi modernizați în total 1,569 kilometri de drum la TehnopolIS: două căi de acces cu lungimi de aproximativ 250 metri și 430 metri (asfalt, restaurare trotuar, fibră optică, rețea electrică, stâlpi de iluminat, rețea de supraveghere video), parcare pentru remorci (parcare, anexă cu utilități, mini cameră de așteptare, ecran video); modernizarea căilor de acces în interiorul TehnopolIS (cu o lungime aproximativă de 1.000 metri) prin asfaltare, asfaltarea locurilor de parcare (141 de locuri), reabilitarea trotuarelor, realizarea unei rețele de supraveghere video. De asemenea, proiectul include construirea unei clădiri cu suprafața de 99,16 metri pătrați cu funcțiuni de sală de mese, vestiar și grup sanitar.
Durata proiectului este de 12 luni. În perioada imediat următoare vor fi demarate procedurile de achiziție a contractului de lucrări aferente proiectului.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

68 − 65 =