Primariile din judetul Iasi au obligatia sa asigure permanenta pe perioada codului portocaliu

0
57

Având în vedere Avertizarea meteorologică Cod Portocaliu pentru intervalul 28.06.2016, ora 14.00 – 29.06.2016 ora 11.00, prefectul Marian Grigoras a convocat astăzi, 28 iunie, o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași (CJSU). În urma analizelor făcute împreună cu membrii CJSU s-a constatat că până în prezent, pe raza județului Iași, în urma precipitațiilor din data de 28 iunie, nu au fost înregistrate probleme deosebite.
Am dispus transmiterea unui set de măsuri către toate Comitetele Locale pentru Situații de Urgență pentru gestionarea perioadei în care este emisă avertizarea Cod Portocaliu. Foarte important este ca la fiecare Primărie să existe cel puțin o persoană desemnată care să asigure permanența pe toată perioada avertizărilor. Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență sunt pregătiți să intervină, dacă va fi cazul”, a declarat prefectul județului Iași.
Măsurile transmise către Comitetele Locale pentru Situații de Urgență mai presupun: avertizarea populaţiei, cu prioritate a locuitorilor din zonele cele mai expuse la inundaţii, asigurarea scurgerii apelor mari pe cursurile de apă permanente şi neparmanente în localităţi, realizarea şi întreţinerea şanţurilor şi rigolelor de scurgere a apelor pluviale, îndepărtarea materialului lemnos, a rumeguşului şi a deşeurilor menajere existente pe cursul formaţiunilor torenţiale, pe malurile cursurilor de apă din zona localităţilor şi din zona podurilor şi podeţelor, participarea la acţiunile de protecţie şi de apărare împotriva inundaţiilor, cu utilajele şi echipamentele din dotarea proprie sau supravegherea permanentă a zonelor critice de pe cursurile de apă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here