Primarul Chirica, trimis in judecata pentru corupție în Dosarul “Flux”. Instanța a admis rechizitoriul DNA

0
89

Curtea de Apel Iași a stabilit marți, 16 ianuarie, prin decizie definitivă, că dosarul de corupție al primarului Mihai Chirica poate fi judecat. Decizia a venit după ce un procuror DNA a suplinit câteva lipsuri din rechizitoriu invocate de completul de judecată la termenul din 15 decembrie 2023.În acest dosar, Chirica e acuzat că, alături de alți funcționari din primărie, a permis unei firme să construiască un bloc mai mare decât permite legislația. Conform autorizației de construire, imobilul trebuia să aibă două nivele, dar, în final, a avut opt.
Decizia dă cale liberă unui complet de la Tribunalul Iași pentru a judeca pe fond acuzațiile aduse primarului Mihai Chirica și celorlalți inculpați. Este de așteptat ca primul termen al acestui proces să aibă loc în perioada februarie-martie 2024.În acest dosar, DNA a acuzat faptul că edilul și ceilalți inculpați au semnat documente care au dus la intabularea ilegală a unui imobil din Tătărași, edificat de firma Flux SRL.
”Constată că neregularităţile actului de sesizare, astfel cum au fost constatate prin încheierea Curţii de Apel Iaşi din 15.12.2023, au fost remediate de procuror în termenul prevăzut de art. 345 alin. 3 Cod procedură penală. (…) constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul din 12.07.2022 întocmit de D.N.A. – Serviciul Teritorial Iaşi în dosarul nr. 3/P/2022 şi dispune începerea judecăţii privind pe inculpaţii Harabagiu Gabriel-Vasile, Chirica Mihai, Brandusescu Anca-Nora, Popa Mariana, Chescu Tudor şi S.C. FLUX S.R.L.”, se pecizează în minuta Curții de Apel Iași.
Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here