Primarul Iasului desfiinteaza Ecopiata si isi lasa fosta sotie pe drumuri. “Acolo este jaf la drumul mare”

0
75

EcoPiata, societatea care administreaza pietele si targurile din Iasi, ramane fara patrimoniu. Astfel, toate bunurile care se afla acum in administrarea pietelor stapanite de Cristi Starica vor fi trecute in administrarea Municipiului Iasi. Pe cale de consecinta, aceasta societate se va inchide.

Nu este normal ca toate pietele din Iasi sa aduca venituri de doar 36 mii lei pe an. Este jaf la drumul mare. Sa nu uitam faptul ca avem hotel municipal, piete in zone centrale, piete agroalimentare permanent ocupate, deservim peste 40 de mii de locuitori, se incaseaza volume de marfa de mii de tone pe sezon, iar noi aducem la municipiul Iasi 36 de mii de lei. Asa ceva nu se poate. Nu este nevoie sa platim consilii de administratie nesfarsite sau sa sustiem structuri gigant care consuma mai mult decat produc venituri”, a motivat aceasta masura, primarul Mihai Chirica.

Potrivit logicii edilului, directorul Cristi Starica nu va fi schimbat din functie, dar societatea peste care va fi director va fi desfiintata.

Acolo ne retragem patrimoniu si AGA va decide incetarea relatiei dintre noi si societatea comerciala EcoPiata. Bunurile revin la Municipiul Iasi si societatea, pe cale de consecinta se inchide. Vom incerca sa facem si noi niste piete care sa ajunga macar ca la Suceava”, a spus edilul.

Nu este de omis faptul ca la societatea de administrare a pietelor din Iasi lucreza si Roxana Olaeru, prima sotie a primarului Mihai Chirica. Aceasta ocupa al doilea post in ordinea ierarhiei, dupa directorul Cristi Starica care, la randu-i, indeplineste calitatea de director la EcoPiata si vicepresedinte al CSM Politehnica Iasi.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here