Primarul Iasului pune in pericol structura Palatului Culturii. Vezi cum se apara Pinocchio din Palatul Rovnovanu

1
56

În cursul zilei de vineri, 18 mai, Complexul Muzeal Național „Moldova” a trimis municipalității o adresă prin care se solicita luarea de „măsuri pentru a limita poluarea fonică asupra edificiului Palatului Culturii (…), știut fiind faptul că în această perioadă au loc foarte multe activități în cadrul Festivalului Internațional al Educației”.

Ulterior, în cursul acestei săptămâni, un canal media local a anunțat că, din cauza concertului Forza Zu de sâmbătă, 26 mai, ar fi apărut crăpături la Palatul Culturii.

Primarul vremelnic al Iasului pune,  insa, la indoiala posibilitatea de predictie a conducerii Complexului Muzeal, care a tinut sa atentioneze administratia locala asupra pericolului la care va fi supus palatul din cauza concertelor de mari dimensiuni ce urmau a fi organizate in buza edificiului.  

Este evident că aceste speculații sunt contrazise flagrant, deci și anulate de cronologia actelor oficiale și evenimentelor publice: un eveniment din 26 mai nu poate fi pretextul unei adrese trimise pe 18 mai! Până la data adresei Complexului Muzeal, municipalitatea organizase, în cadrul Festivalului Internațional al Educației, un singur eveniment în fața Palatului Culturii, anume joi, 17 mai, spectacolul Ansamblul Național Academic de Dansuri Populare Joc din Republica Moldova. Totodată, ca și în cazul altor evenimente din ultimii ani, scena a fost amplasată nu în Piața Palatului Culturii, spre statuia lui Ștefan cel Mare, ca în trecut, ci mult mai în față, între liniile de tramvai și str. A. Panu. În plus, fiind vorba de un spectacol de muzică și dansuri populare, volumul instalațiilor de sunet a fost evident unul redus, fiind aproape inaudibil din Palatul Culturii. Tehnologia actuală folosită la scenele de concerte a evoluat suficient de mult încât sunetul este direcționat spre spectatori, fiind semnificativ redus în spatele scenei. Mai mult, și spectacolul de Revelion a fost organizat tot pe scena dinspre Casa Dosoftei, iar atunci, deși volumul sunetului a fost superior și spectacolul a inclus și focuri de artificii, nu au existat sesizări sau reclamații din partea administratorilor Palatului Culturii”, a spus primarul.

Practic, acesta incearca sa induca ideea ca un concert organizat in fata Palatului Culturii, nu avea cum sa fie sesizat in incinta cladirii, cu atat mai mult cu cat era…un spectacol de muzica populara.

Marius GAVRILESCU

1 COMMENT

  1. Ceea ce ma revolta este faptul ca, chiar in paginile ziarului Agorapress, in luna februarie anul curent, ati semnalat ca Palatul Culturii se deterioreaza rapid, prezentand fisuri atat la fatada cat si in interior. Da, asa este. Trebuie sa intelegeti ca acum cladirea se deterioreaza mult mai rapid decat inainte de a fi consolidat. De ce? Intrebati-o pe doamna manager sau pe inginerul care a raspuns de santier din partea institutiei. Ma opresc, pentru ca imi dau seama cat de marsavi pot fi unii!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

40 − 35 =