Primele rezultate ale contorizarii individuale la Iasi: economii de costuri de 25 – 30%

0
64

Solutia contorizării individuale cu distributia pe orizontală este deja aplicată în mai multe blocuri din Iasi: în unele lucrările sunt deja finalizate, în altele în execuție sau în proiectare. Din analiza făcută în perioada decembrie 2015 – februarie 2016 în cazul unui bloc unde s-a finalizat lucrarea de contorizare individuală, rezultă că locatarii au făcut economii de 25 – 30%.

Practic, pentru un apartament cu două camere, racordat la Veolia cu această soluție, s-a plătit o medie de 179 lei / lună pentru căldură și apă caldă, pe când un apartament similar, încălzit cu centrală termică, a avut costuri medii de 225 lei / lună”, a explicat Adrian Timofte, manager portofoliu existent Veolia Energie Iași.

Suntem foarte mulțumiți că am scăpat de instalațiile vechi de la subsol și din apartamente. Locatarii au căpătat independență și fiecare dă drumul la căldură când dorește”, a declarat Alexandrina Bivolaru, reprezentanta unei asociații de proprietari unde a fost implementat sistemul de contorizare individuală. „Înainte aveam foarte multe coloane în apartament, acum am scăpat de ele și avem apă caldă non-stop”, a spus și Ștefan Constantin, în numele altei asociații de proprietari. „Am centrală de apartament, dar din decembrie folosesc căldura și apa caldă de la sistemul centralizat. În decembrie, am plătit 93 lei, în ianuarie 140, iar în februarie 45 de lei”, a precizat Dumitru Plăvan, președintele unei asociații de proprietari din Iași.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here