Primul pas pentru scoala online! Fonduri europene pentru tabletele și centrele de educație online achiziționate de municipalitate

0
63

Tabletele școlare și sistemele digitale pentru Centrele de educație online achiziționate de Primăria Municipiului Iași în cursul anului trecut în vederea asigurării siguranței elevilor și cadrelor didactice în condițiile restricțiilor sanitare impuse de pandemia de COVID-19 vor fi decontate în mare parte din fonduri europene. Totodată, grație aceleiași surse de finanțare, vor fi achiziționate încă 525 de table interactive utile pentru activitatea didactică atât online, cât și în condiții normale.
Proiectul, în valoare de 7.471.021,42 lei, include câteva inițiative de modernizare a procesului educațional în 74 de unități de învățământ preuniversitar din Municipiul Iași, prin achiziționarea a 3.000 de tablete școlare, 525 de table interactive și 1.250 de camere web.
Cererea de finanțare a proiectului „Centre de educație online în Municipiul Iași” depusă de municipalitate în cadrul Acțiunii 2.3.3., Apel 2, Axa Prioritară „Tehnologia Informației și Comunicațiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă”, Operațiunea „Îmbunătățirea conținutului digital și a infrastructurii TIC sistemice în domeniul e-educație, e-incluziune, e-sănătate și e-cultură” a fost evaluată de către Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Competitivitate și a fost declarată admisă după verificarea administrativă, de eligibilitate și evaluarea tehnico-financiară.
Urmează semnarea contractului de finanțare, decontarea sumelor deja cheltuite și organizarea licitației pentru cumpărarea restului de echipamente.
Toate aceste echipamente au fost cumpărate și distribuite către școlile ieșene din noiembrie 2020 până în ianuarie 2021.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here