Procurorii DNA au instituit sechestru pe două terenuri ale infractorului Gheorghe Nichita

0
78

Primarul suspendat al Iasului, Gheorghe Nichita, a fost in aceasta dimineata la DNA Bucuresti pentru a fi informat că procurorii anticorupție au instituit sechestru pe două terenuri până la concurența sumei de 105.000 lei. Cele doua terenuri sunt situate intravilan, avand suprafete de 470 mp, respectiv 1.666 de metri pătraţi.

Acesta a fost chemat astazi  pentru a fi audiat în dosarul în care este cercetat pentru fapte de corupție. Edilul suspendat al Iașului este cercetat sub control judiciar, instigare la abuz în serviciu și complicitate la abuz în serviciu.

Surse din PSD spun că unii colegi ai lui Nichita se tem ca acesta să nu facă denunțuri pentru a-și îmbunătăți situația judiciară.

Gheorghe Nichita este suspectat în acest dosar că îi folosea pe angajații Poliției Locale Iaşi, instituție subordonată primăriei, să supravegheze anumite persoane, iar directorul Poliției Locale îl ținea la curent cu toate detaliile legate de persoanele urmărite.

Procurorii DNA au dispus, pe 1 mai, începerea acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a primarului Gheorghe Nichita pentru instigare la folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii care nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în formă continuată (cinci acte materiale), abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, acces ilegal la un sistem informatic și operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here