Proiectul de modernizare a UPU Sf. Maria, depus pentru finanțare

0
56

Consiliul Județean a încărcat în aplicația informatică MySMIS proiectul “Extindere și dotare unitate funcțională regională de urgență în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Sf. Maria Iași”. Cererea de finanțare a fost depusă în vederea obținerii finanțării nerambursabile în cadrul POR 2014-2020, Axa prioritară 8- Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale. Valoarea totală a proiectului este de 12 178 373 de lei, Consiliului Județean participând cu  5 480 348 de lei. Durata pentru realizarea lucrărilor este de 31 de luni.

Prin intermediul sistemului MySMIS, lansat de Ministerul Fondurilor Europene, potențialii beneficiari pot depune proiecte și solicita finanțare europeană în cadrul perioadei de programare 2014-2020. Investiția propusă de CJ prevede extinderea construcției în care își desfășoară activitatea Unitatea de Primire a Urgențelor de la Spitalul de Copii “Sf. Maria” și crearea unei infrastructuri care să corespundă necesităților actuale ale unei astfel de secții- tratarea imediată a pacienților, dar și instalarea și utilizarea de aparatură performantă.

Acum, UPU Sf. Maria funcționează într-un spațiu de 98 de metri pătrați, insuficient pentru desfășurarea actului medical în condiții moderne. Noua clădire va avea o suprafață de 2281 de metri pătrați. Aici, vor exista spații pentru primirea și trierea pacienților, cameră de resuscitare, spațiu pentru decontaminare, grupuri sanitare pentru persoanele cu dizabilități, spații tehnice și sală de așteptare. Pe acoperiș va fi amenajat un helipunct pentru urgențele majore. După finalizarea investiției, în Unitatea de Primire a Urgențelor de la Spitalul de Copii își vor desfășura activitatea 176 de cadre medicale. Anual, în UPU Sf. Maria sunt tratați aproximativ 40.000 de pacienți din toate județele Moldovei.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 1 = 9