Proiectul de reabilitare a Spitalului de Copii Sf. Maria Iasi a fost semnat in prezenta premierului Tudose

0
63

Cel mai mare proiect cu finanțare Europeană din Regiunea Nord-Est a fost astăzi semnat la Guvernul României în prezența prim-ministrului Mihai Tudose, de către Ministrul Delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica și președintele Consiliului Județean Iași, Maricel Popa.
Proiectul „Reabilitarea și modernizarea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Sf. Maria Iași” a fost depus în vederea finanțării prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020.
Valoarea investitiei este de 121.476.128,04 lei cu TVA (aproximativ 27 milioane de euro). Contribuția Consiliului Județean va fi de 33.250.668,77 lei cu TVA (7,2 milioane de euro), reprezentând cheltuielile neeligibile și cofinanțarea de 2% din costurile eligibile ale proiectului.
Este un moment care cred că va rămâne ca reper pentru viața medicală a Iașului și a Moldovei. Vorbim de o investiție de peste 121 de milioane de lei, numai în reabilitarea unui spital, care are mulți ani, la standarde moderne. La aceasta se va adăuga o a doua etapă și anume dotarea medicală. Nu facem decât să rămânem consecvenți în ceea ce am promis, prioritățile noastre fiind sănătatea, educația și infrastructura. Este un bun început, urmează de acum spitalele regionale dintre care unul este tot la Iași” a spus premierul Mihai Tudose.

Consiliul Județean Iași a atras prin această investiție 40% din totalul fondurilor alocate la nivelul Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Est pentru Axa prioritară 3.-Sprijinirea tranziției spre o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritate de investiții 3.1 Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor, Operatiunea B — clădiri publice. Durata de implementare va fi de 56 de luni.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here