Proiectul unui semecher care dorea sa construiasca un bloc intre case a fost respins. Useristii anunta ca nu vor mai aviza blocuri intre case

0
90

Consilierii USR din CLM Iasi au venit cu o noua abordare in ce priveste construirea de blocuri între case, dar sa vedem la ce proiect se vor impotmoli. Trei dintre consilierii USR din Comisia de Urbanism – Razvan Timoftciuc, Iulian Nicolau și Ionut Anastasiei, s-au gandit ca e timpul sa susțina un principiu urbanistic simplu care le era si pana acum la indemana, si anume acela de a nu mai aproba proiectele care vizeaza construirea de blocuri intre case. Aceasta haiducie urbanistica este putin cam tadiva, in conditiile in care toate zonele de case din Iasi au fost distruse, construindu-se matahale de beton de pana la 10 etaje, de la zona Smardan si pana in Bucium, acest principiu urmand a se aplica de acum acolo pe coclarile Iasului, ca ce a fost zona istorica, de case, s-a compromis deja.

Astăzi am avut în dezbatere un PUZ pentru construirea unui bloc P+2 într-o zonă de case în Păcurari, pe str. Profesor Ion Petru Culianu. Nu a fost aprobat în Comisie, mai ales că există și opoziția vecinilor direct afectați care locuiesc la case. Ieșenii care s-au mutat la marginea orașului, în cartiere de case, au ”fugit” tocmai de această densificare puternică specifică cartierelor de blocuri din oraș. Este nedrept ca după ce ți-ai cumpărat o casă într-o zonă de case, să te trezești cu o clădire de locuințe colective lângă proprietatea ta”, este motivarea consilierilor USR.
De mentionat este faptul ca terenul pe care urma sa fie edificat acest bloc se invecineaza, pe doua laturi, cu suprafete de teren detinute de Iasicon, pe care s-a manifestat deja intentia construirii unor blocuri. Este de urmarit solutia care se va gasi in cazul lui Titel Sinescu.
Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

91 − 86 =