Protest al artiştilor de la Opera Iaşi. Aceştia cer demiterea lui Beatrice Rancea, anchetată de DIICOT

0
64

Artişti ai Operei Naţionale Române din Iaşi au protestat, marţi, pe scările instituţiei, nemulţumiţi de faptul că Beatrice Rancea a fost repusă în funcţia de manager, deşi este anchetată de DIICOT pentru nereguli financiare.

Beatrice Rancea a fost repusă în funcţie în urmă cu o săptămână, imediat după ridicarea controlului judiciar impus într-un dosar instrumentat de DIICOT Iaşi pentru nereguli financiare, în urma cărora instituţia ar fi suferit un prejudiciu de 5 milioane de lei.

„Am reluat protestele pentru demiterea doamnei Rancea. Solicităm ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu, să efectueze cât mai repede evaluarea doamnei manager. Dorim să fie o evaluare corectă, ţinând cont de rapoartele Ministerului Culturii, Corpului de control al Ministerului Culturii, Curţii de Conturi şi ITM”, a declarat Cristina Fântână, solistă la Opera Naţională din Iaşi.

Şi sindicaliştii din cadrul ONRI solicită Ministerului Culturii să efectueze cu celeritate o evaluare corectă în cazul managerului instituţiei culturale ieşene.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here