PSD despre viceprimarul Harabagiu- „Este un fariseu cocotat pe o functie publica”

0
60

PSD Iași a luat act de decizia instanței cu privire la suspendarea temporară a ordinului emis de Instituția Prefectului Județului Iași de încetare a mandatului consilierului local Gabriel Harabagiu.

PSD Iași respectă această primă decizie a instanței și așteaptă judecarea pe fond a cauzei.

Nu putem să nu ne întrebăm, totuși, începând de astăzi și până în data de 20 aprilie, ce formațiune politică va reprezenta consilierul local Gabriel Harabagiu? După ce acesta s-a dezis în mod clar de programul local de guvernare propus de PSD Iași, dar și de cel național al PSD, Organizatia Județeană Iași se află acum în imposibilitatea de a numi un consilier local și ulterior un nou viceprimar, așa cum au stabilit ieșenii prin vot în vara anului 2016.

De asemenea, ce îl mai recomandă pe consilierul local Gabriel Harabagiu să ocupe în continuare și funcția de viceprimar al Iașului? Poate doar relația de prietenie și cumetrie care îl leagă de primarul Mihai Chirica, pentru că altfel, despre proiecte în beneficiul și folosul ieșenilor nu poate fi vorba. Sunt aproape doi ani de când administrația locală condusă de Mihai Chirica și Gabriel Harabagiu nu a prezentat ieșenilor niciun proiect major concret. Ba mai mult, deși din interiorul organizației, au fost trase numeroase semnale de alarmă cu privire la poluarea din municipiu, traficul rutier infernal înregistrat pe tot parcursul zilei, dar și în ceea ce privește starea precară a drumurilor din municipiu, am constatat că preocuparea cea mai importantă a celor doi era lupta de imagine cu Liviu Dragnea și întreținerea unor mascarde politice mărunte la nivel local.

Precizăm faptul că în pofida celor afirmate de Gabriel Harabagiu în apărarea sa, PSD Iași a respectat întrutotul pașii necesari pentru excluderea unui membru al PSD, precum și Statutul organizatiei și Codul de Etică, iar Instituției Prefectului Județului Iași i-au fost transmise toate documentele conform prevederilor legale pentru emiterea ordinului de încetare a mandatului de consilier local.

Suntem convinși că în data de 20 aprilie decizia instanței va respecta hotărârea politică a PSD Iași și va scăpa Iașul de un fariseu cocoțat pe o funcție publică, nu datorită aptitudinilor și calităților administrative, ci exclusiv a faptului că este prietenul fidel al cumătrului Mihai Chirica“, sustine conducerea PSD Iasi.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

15 − 5 =