Razboiul bufonilor, o noua etapa: Chirica ii cere lui Popa să evacueze sediul organizației PSD Iași

0
59

 

Primăria Iaşi cere filialei judeţene a PSD să elibereze, până în 20 mai, sediul în care funcţionează organizaţia, întrucât social-democraţii au făcut lucrări de reparaţii în imobil fără acordul municipalităţii, clădirea fiind monument istoric, scrie news.ro.

Potrivit unui comunicat al Biroului de Presă al Primăriei ieşene, imobilul din centrul municipiului Iaşi în care îşi desfăşoară activitatea filiala judeţeană a PSD aparţine municipalităţii, iar în clădire au fost făcute lucrări de reparaţii, inclusiv demolarea unui perete, fără acordul primăriei.

Şefii Primăriei afirmă că au trimis, pe 20 aprilie, o notificare filialei PSD Iaşi, în care organizaţia este înştiinţată despre încetarea contractului de închiriere şi obligaţia acesteia de a elibera spaţiul, în termen de 30 de zile.

″În urma verificărilor făcute la faţa locului de Serviciul Control Urbanism al Poliţiei Locale s-au constatat modificări interioare ale imobilului închiriat făcute de către locatar, fără autorizaţie de construire, acordul proprietarului şi avizul Direcţiei Judeţene de Cultură, fiind astfel încălcate grav clauzele contractuale privind autorizarea lucrărilor de construcţii. În consecinţă, Primăria Municipiului Iaşi a notificat Organizaţia Judeţeană Iaşi a Partidului Social Democrat cu privire la obligaţia de a evacua şi preda necondiţionat spaţiul închiriat în condiţiile iniţiale preluării″, se arată în comunicat.

Potrivit documentului, nepredarea spaţiului în termenul de 30 zile de la data notificării, adică până pe 20 mai 2018, atrage suportarea de către organizaţia judeţeană Iaşi a Partidului Social Democrat a prejudiciului cauzat Primăriei Municipiului Iaşi.

În replică, liderul PSD Iaşi Maricel Popa a afirmat că este vorba despre un act de răzbunare a primarului Mihai Chirica la adresa PSD, după ce edilul a fost exclus din partid la începutul acestui an. „Este un act copilăresc, răzbunător. Mihai Chirica era în PSD când au început lucrările. Lui doar asta îi place, cancanuri, scamatorii, artificii, în loc să se ocupe de proiectele Iaşului“, a afirmat preşedintele PSD, Maricel Popa. Liderul PSD Iaşi nu a precizat dacă filiala va evacua sediul, aşa cum a solicitat primăria.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 2 = 4