Rectorul UPA Iasi, ridicat de procurorii DNA impreuna cu alte trei cadre didactice, printre care si fratele sau

0
58

Cristian Bocancea, fost decan al Facultătii de Stiințe Politice din cadrul UPA Iasi, fratele actualului rector, Sorin Bocancea, casiera institutiei, un fost cadru didactic, Mark Bucuci, in frunte cu rectorul UPA, au fost ridicati in aceasta dupa- amiaza si dusi la DNA Iasi. Avocatii celor retinuti, Doina Stupariu si Sandra Grădinaru,  au spus că încă nu s-au prezentat acuzațiile pentru cele patru persoane aflate la audieri.

În dosarul mediatizat prin comunicatul menționat, referitor la suspiciuni de fapte de corupție săvârșite de un prodecan al Facultății de Drept din cadrul Universității „Petre Andrei” din Iași, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași au extins cercetările și cu privire la suspiciuni privind săvârșirea infracțiunilor de favorizarea făptuitorului și fals. În cursul zilei de 9 iunie 2016, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 5 locații toate situate în cadrul unei instituții publice”, se arata intr-un comunicat al DNA.

Retinerea acestora este legata de arestarea lui Dan-Florin Drugă, avocat în cadrul Baroului Iaşi, prodecan al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii „Petre Andrei” din Iaşi şi titular de curs la disciplinele Teoria Generală a Dreptului şi Drept Penal, pe care procurorii anticoruptie il cerceteaza sub aspectul savarsirii faptei de luate de mita. Alături de acesta a fost reţinut un alt bărbat, Dan Melinte, fiind acuzat de complicitate la luare de mită.
La data de 6 iunie, Dan-Florin Drugă ar fi primit de la un student 19.000 de lei, sumă din care 3.500 lei i-ar fi dat lui Dan Melinte, cei doi fiind prinşi în flagrant de procurori. Banii erau pentru înmatricularea studentului Emil Mihai direct în anul al III-lea. Universitatea spune însă că, în realitate, aceşti bani ar fi fost restanţe la taxele şcolare. Cel acuzat spune că a luat el banii pentru că era după ora 16, când casieria este închisă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

36 − = 30