Cei patru salvatori de la SMURD Iasi, decedati in accidentul din Republica Moldova, propusi pentru titlul de cetateni de onoare ai Iasului

0
50

Prefectul Marian Grigoras a propus acordarea titlului de cetățean de onoare al municipiului Iaşi pentru fiecare dintre cei patru salvatori care au decedat în accidentul elicopterului SMURD de săptămâna trecută. Anunțul a fost făcut în cadrul ceremonialului militar și religios organizat la Cimitirul Eternitatea cu ocazia ”Zilei Eroilor Români”.

Întâlnim eroi și în zilele noastre, iar ultima dovadă am avut-o, din păcate, chiar săptămâna trecută. Cei care și-au dedicat viața salvării oamenilor, au pierit în misiune, în încercarea de a-și ajuta semenii. Accidentul elicopterului SMURD a transformat patru suflete minunate în adevărați eroi ai zilelor noastre. Vor rămâne pentru totdeauna în inimile celor pe care i-au salvat, dar și ale noastre, ale tuturor celor care le-am fost contemporani. Se dovedește încă o dată că toți cei care lucrează în domeniul situațiilor de urgență renunță la securitatea propriei vieți pentru a avea grijă ca noi toți să avem o șansă în plus la supraviețuire. Sunt tot timpul la datorie, gata să vină în ajutorul celor aflați în nevoie. Din punctul meu de vedere toți sunt eroi și merită recunoștința noastră. De aceea, voi propune noului Consiliu Local să analizeze posibilitatea de a-i declara cetățeni de onoare ai municipiului pe toți cei patru salvatori, chiar dacă nu toți sunt din Iași. Au lucrat la Iași și au salvat sute de persoane din țară și de peste Prut și au pierit la datorie, în drum spre a salva o altă viață”, a spus prefectul județului Iași.

Medicul Mihaela Dumea, asistentul medical Gabriel Sandu, comandorul Doru Gavril și căpitan-comandorul Voicu Socae și-au pierdut viața pe data de 2 iunie, în timpul unei misiuni de salvare. Elicopterul SMURD în care se aflau cei patru s-a prăbușit pe raza raionului Cantemir din Republica Moldova.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 1 =