Regal international de teatru de moda la Palatul Ostirii din Iasi

0
78

Festivalul Industriilor Creative® Kasta Morrely Fashion Week, ediția a zecea aniversară, s-a desfășurat în perioada 30 iunie – 4 iulie 2021, pe litoralul românesc și în orașul Iași, printr-o serie de evenimente digitale, evenimente culturale cu public și seminare dedicate modei sustenabile.

Între 2 – 3 iulie 2021 la Palatul Oștirii din Iași, s-a desfășurat aniversarea festivalului Kasta Morrely, printr-un eveniment cultural internațional de Teatru de Modă.

Acest eveniment cultural non-profit Kasta Morrely Fashion Week promovează încă de la prima ediţie rolul foarte important al activităţilor culturale coordonate de personal calificat în dezvoltarea industriilor creative, pentru a putea contribui la dezvoltarea şi bunăstarea comunităţii prin activități de promovare ce respectă valorile eticii și responsabilității omului de spectacol. Oamenii de cultură implicaţi în organizarea de evenimente publice îşi asumă responsabilitatea omului de spectacol cunoscând rolul educaţional pe care îl are orice gen de activitate publică.

 

În seara a doua a evenimentului cultural de la Palatul Oștirii din Iași, ADDY VAN DEN KROMMENACKER din Olanda, Designer de Onoare Kasta Morrely Fashion Week, a continuat tradiția lansării în premieră a colectiilor sale pe podiumul KMFW. Rochiile de seară Addy van den Krommenacker se numară printre alegerile marilor doamne din Casele Regale, ale celebrităților olandeze și internaționale, pe covorul roșu la marile evenimente ale lumii. Ca de fiecare dată spectacolul de modă a celebrului designer olandez a fost prezentat cu entuziasm la ştirile televiziunii naţionale olandeze RTL.

            OKSANA MUKHA din Ucraina este o marcă de lux pentru rochiile de mireasă și de seară pentru femei. În ultimele trei decenii Oksana Mukha a devenit un epicentru pentru moda de mireasă de lux, câștigând pozițiile de top în piețele europene și globale. AMARIGE FASHION GROUP – fondator Cristian Grecu, sunt reprezentanții brandului Oksana Mukha în România și la Kasta Morrely Fashion Week.

            Legendarul brand românesc PĂLĂRIA DĂDÂRLAT a aniversat la Kasta Morrely Fashion Week cei 125 de ani de la fondare. Pălăria Dădârlat este un brand aflat la a patra generație, acum condus de Mădălina Dădârlat. Dedicându-și competențele specialiștilor săi unei moșteniri de suflet, brandul la modă Pălăria Dădârlat, găsește echilibrul dintre proporție, emoție și surpriză în confecționarea pălăriilor. Folosind pasiunea ca unealtă principală, profesioniștii din echipa Dădârlat Pălării au reușit să păstreze o tradiție din lucrurile atemporale, realizare reflectată în rodul muncii lor.

            ETHNO PARIS BY VALENTINA ALEXA a revenit pe podiumul Kasta Morrely Fashion Week cu lansarea colecției de vacanță pentru doamnele și domnișoarele stilate. Colecția brandului din Chișinău se remarcă prin dualitatea roșu/negru și se adresează femeilor din mediul high-class și celor care sunt interesate de un aspect elegant în orice moment al zilei, fie că vorbim de evenimentele private sau cele oficiale.

            Designerul BIANCA RIPAN din Suceava este absolventă a cursurilor Universității de Artă și Design în Cluj Napoca, secția Design vestimentar. A colaborat și a creat pentru diverse firme, iar după 10 ani de experiență în industria textilă, a pus bazele propriului brand, RB studio. Colecția prezentată pe podiumul Kasta Morrely Fashion Week se intitulează “Enough” și prezintă o tentă avangardistă cu accente de army și influente gotice în stilul caracteristic al designerului. Fermoarul metalic este elementul cel mai des întâlnit, alături de alte sisteme de închidere cum ar fi capse, nasturi, ace de siguranță, toate accesoriile fiind lucrate manual. Ca materiale s-a folosit tulle-ul, pielea și latexul.

            VELMOFT din București creează haine pentru femei și bărbați, cu accent pe confecționarea acestora din materiale naturale, unele fiind pictate manual, pline de culoare, realizate în ediție limitată sau unicat, nonconformiste și chiar extravagante. Piesele vestimentare sunt scăldate în culoare, confortabile, easy to wear, majoritatea fiind confecționate din bumbac, in sau mătase. Carmen Drăgănuță, designer și fondator al brandului Velmoft, creează ținute versatile ce pot fi integrate, cu ușurință, într-un stil elegant, casual sau street-wear, croiul, țesăturile și designul fiind inedite.

            JITKA KLETT este un designer din Praga activ în lumea modei de peste 27 de ani. Designerul este reprezentat în peste 21 de țări ale lumii, prin cele 2 linii ale companiei sale: JK KLETT și JITKA KLETT COUTURE. La ediţia aniversară Kasta Morrely Fashion Week designerul a prezentat Liberta collection by JK KLETT, ținute smart-casual produse din materiale naturale sau reciclate.

            Evadarea din cotidian și confortul materialelor premium sunt inspirația din spatele colecției Freedom by MONARH ce poartă semnătura designerului Larisa Lupoiu. Fiecare piesă Monarh sărbătorește libertatea de mișcare și reinventează conceptul de eleganță în rochiile de zi și de seară. O capsulă atemporală realizată din 14 piese menite să afirme eleganța atât într-un cadru relaxat cât și în contextul ceremoniilor și evenimentelor de gală.

Cu oameni plini de energie, curaj și frumusețe, echipa ATMOSPHERE FASHION oferă cu generozitate o serie diversificată de îmbrăcăminte pentru femei. Rochii lungi glamour perfecte pentru seri deosebite, rochii scurte ideale pentru un cocktail, bluze și sacouri care evidențiază personalitatea și definesc stilul sunt doar câteva dintre ținutele prezentate de Atmosphere.

            ADELINA BOIE din Baia Mare, a reușit să surprindă placut, ca de fiecare dată, prin creațiile sale fără cusur. Ținutele sale exclusiviste au devenit în ani opțiunea perfectă pentru orice femeie care dorește să se remarce la evenimentele private sau în diferite ocazii oficiale.

 

            Secțiunea Moda Pentru Copii a fost reprezentată în seara a doua a festivalului de trei branduri.

            Lansat încă din 2007, brandul BY DANINA LINE se impune pe piața românească a produselor de îmbrăcăminte pentru bebeluși cu ținute lejere, comode, confecționate din bumbac de înaltă calitate. La Kasta Morrely Fashion Week, By Danina a prezentat o colecție de ii și rochii populare reinterpretând în note moderne portul național, păstrând caracteristica de bază a brandului. Eleganța simplităţii şi folosirea materialelor naturale conferă comoditate și lejeritate la purtare. 

            Cu o experiență de 30 de ani în modă, BEATRICE LIANDA DESIGN, creator de modă, scenograf și jurnalist, a prezentat creațiile sale pentru copii, adolescenți și femei. Fiecare creație este specială, având o poveste individuală.

            Programul de Leadership pentru Copii KASTA MORRELY KIDS a prezentat momentul de Teatrul de Modă “Eleganța Copilăriei” cu colecție realizată de voluntarele mămici, membri Kasta Morrely Kids.

 

            O viziune integrată asupra sustenabilităţii modei implică şi sprijinul constant pentru tinerele talente. UNIVERSITATEA DE VEST din Timișoara, Facultatea de Arte și Design, a prezentat colecțiile deosebite ale absolvenților Natalia Dobrovolschi, Maghiar Sigrid Santuctalis și Evelina Tănase.

            UNIVERSITATEA NAȚIONALĂ DE ARTE „GEORGE ENESCU” din Iași, Facultatea de Arte Vizuale și Design, a prezentat colecțiile absolvenților Ilinca-Bianca Mihăilă și Daniela Maria Nechita, ambele aflate sub coordonarea Conf. univ. dr. Ecaterina Mărghidan.

 

            Festivalul Industriilor Creative® Kasta Morrely Fashion Week, este un eveniment non-profit, care  aduce un concept inovator, fiind integrat în proiectul cultural „Sustenabilitatea Modei în lumina reflectoarelor, noi trenduri de Învățare Interculturală”, proiect co-finanțat prin Programul Europa Creativă al Uniunii Europene. Proiectul cu activități pe două continente este coordonat de Asociația culturală Kasta Morrely, având ca parteneri principali Organizația Intercultural for All din Portugalia și Universitatea Sfax din Tunisia.

            Kasta Morrely a contribuit la dezvoltarea sectorului industriilor culturale și creative prin conceperea Standardelor Ocupaționale legalizate de Manechin și Organizator Spectacole, conceperea și înregistrarea noului gen artistic Teatru de Modă® precum și realizarea doctoratelor necesare introducerii acestui gen de activitate în domeniul culturii.

 

https://www.facebook.com/KastaMorrelyFashionWeek

https://www.instagram.com/kastamorrelyfashionweek/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here