Republica Moldova si-a inchis spatiul aerian. Zborurile sunt redirectionate catre Iasi

0
65

Spațiul aerian al Republicii Moldova a fost închis. Un anunț în acest sens a fost făcut de către ministrul infrastructurii și dezvoltării regionale, Andrei Spînu.
Ținând cont de situația din regiune, Consiliul Suprem de Securitate (CSS) a recomandat închiderea spațiul aerian al Republicii Moldova. Autoritiatea Aeronautica Civilă va executa recomandarea, spațiul aerian va fi închis începând cu ora 12:00. Cursele vor fi orientate spre alte aeroporturi”, a anuntat acesta.
Ulterior, Guvernul a anunțat că zborurile vor fi redirecționate către Iași.
Amintim că președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat astăzi, ca urmare a ședinței CSS, că Guvernul urmează să solicite Parlamentului declararea stării de urgență pe întreg teritoriu al R.Moldova ca urmare a atacului armat rus asupra Ucrainei.
UPDATE. Având în vedere situația de conflict din Ucraina, Republica Moldova și-a închis spațiul aerian începând de astăzi, 24 februarie 2022, iar parte din zborurile de pe Aeroportul din Chișinău sunt redirecționate pe Aeroportul Iași.
Până la această oră, pe pista de la Iași au aterizat, în condiții de siguranță, trei aeronave de pe rutele Bergamo, Sharm el Sheick și Tel Aviv, cu 530 de pasageri la bord, care trebuiau să ajungă la Chișinău. Aceștia au fost debarcați și preluați de autocarele puse la dispoziție de către companiile aeriene, pentru a fi duși la destinație.
Două dintre aeronavele sosite la Iași sunt ale companiei Air Modova, iar acestea vor rămâne pe platforma noastră pentru următoarele 2-3 săptămâni. De asemenea, toate zborurile companiei HiSky vor fi mutate, începând de mâine, pe Aeroportul Iași.
Precizăm că Aeroportul Iași are infrastructura necesară și personal pregătit pentru a primi aeronavele programate pentru cursele de Chișinău, în funcție de orarul de zbor. Se operează normal, traficul aerian nu a fost afectat, și ne folosim de toate resursele de care dispunem, pentru a gestiona eficient această situație deosebită“, a declarat Romeo Vatra, directorul Aeroportului Iasi.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 2 = 4