Razboi la granitele Romaniei! Putin a început războiul în Ucraina. Rusii atacă Ucraina cu avioane, tancuri și nave militare

0
69

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat joi o operaţiune militară în Ucraina pentru a apăra separatiştii din regiunea Donbas, situată în estul ţării, informează AFP şi Reuters.
„Am luat decizia pentru o operaţiune militară”, a spus Vladimir Putin într-o declaraţie surpriză la televizor, cu puţin timp înaintea orei 03:00 GMT.
Liderul de la Kremlin a cerut armatei ucrainene „să depună armele” şi a promis să contracareze orice interferenţă străină în operaţiunea rusă în Ucraina.
Vladimir Putin a indicat că responsabilitatea pentru orice vărsare de sânge va fi pe conştiinţa regimului ucrainean, iar răspunsul va fi instantaneu dacă cineva încearcă să confrunte Rusia.
Din punctul său de vedere, acţiunile Rusiei reprezintă auto-apărare în faţa ameninţărilor şi a unor probleme mai mari decât cele actuale.
Preşedintele Rusiei s-a adresat militarilor ucraineni spunându-le că părinţii şi bunicii lor nu au luptat „pentru ca voi să puteţi ajuta neo-naziştii”. El a adăugat că doreşte să încerce să demilitarizeze şi să „de-nazifice” Ucraina.
Operațiunea militară a Rusiei este una complexă, cu atacuri de artilerie, aeriene și de pe mare.
UPDATE, ora 11:40 – Ultimele informații ale autorităților de la Kiev
„În orașul Nikolaev în timpul atacului aerodromului militar Kulbakinsky – un rănit. Forțele armate ale Federației Ruse au intrat în punctul de control al frontierei Pisky din regiunea Harkov.
În regiunea Dnipropetrovsk V / Ch 2110 (satul Chervona Hryhorivka) V / Ch 7036 (Krasnopillya) sub foc. Stația de amplasare de la aerodrom a fost distrusă.
Regiunea Zaporojie: O unitate militară din Blyznyuki este sub foc În orașul Kamyanka-Dniprovska, a fost raportată o explozie. În urma exploziei, 3 case și 1 magazin au fost distruse. Fara victime. O unitate militară de apărare aeriană a fost atacată în satul Berda, districtul Berdyansk, 1 morți și 5 răniți.
În Kamianka-Dniprovska, un obuz a lovit un magazin din piața centrală, o conductă de gaz a fost avariată și acoperișurile a trei case din apropiere au fost distruse, nimeni nu a fost rănit, incendiul a fost stins . Ca urmare a bombardării de la sistemele de rachete de salve de pe teritoriul Crimeei ocupate temporar, pozițiile polițiștilor de frontieră din zona regiunii Herson, un polițist de frontieră a murit. Unul dintre obiectivele Serviciului de Stat de Grăniceri din regiunea Kiev a fost bombardat, cel mai probabil cu rachete.
În regiunea Lugansk, coloane de tancuri rusești au intrat la frontierele Krasnaya Talivka, Milove și Horodyshche. Inamicul a pus insidios mașini albe cu simboluri OSCE în fața colegilor lor. Luptele au loc în prezent pe această frontieră. Polițiștii de frontieră cu omologii lor din Forțele Armate și Garda Națională se apără.
Poliția Națională va preda armele veteranilor în afaceri interne Acest ordin a fost dat astăzi, 24 februarie, de șeful Poliției Naționale a Ucrainei, Ihor Klymenko, șefilor Direcțiilor Principale ale Poliției Naționale din regiuni. Veteranii de afaceri interne care sunt gata să apere Ucraina vor primi arme. Procedura va fi simplificată pe cât posibil din cauza agresiunii Federației Ruse, întrucât Rada Supremă a Ucrainei a susținut decizia de a impune legea marțială pe teritoriul statului. Eliberarea de arme către veterani are ca scop consolidarea activităților agențiilor de aplicare a legii din Ucraina în asigurarea legii și ordinii în așezările din Ucraina. Poliția protejează legea și ordinea și le cere cetățenilor să rămână calmi și să aibă încredere doar în informațiile oficiale. Unitățile de frontieră acționează în conformitate cu situația din zonele de responsabilitate și în cooperare cu toate forțele de apărare.
În zona așezărilor Kopani și Ivanovo din zona Kherson, militarii luptă cu inamicul. În zona Skadovsk, biroul comandantului de frontieră al răspunsului rapid este tras din elicoptere. În prezent se știe despre 3 grăniceri morți. Sunt răniți. În ciuda acestui fapt, polițiștii de frontieră se luptă cu ocupantul.
În regiunea Herson, districtul Genichesk a aruncat în aer al doilea pod de pe Arabat. Informațiile despre victime sunt specificate. În orașul Myrhorod, regiunea Poltava, patru militari au fost răniți în timpul bombardării aerodromului militar A1356. Inamicul a lovit în regiunile de vest ale Ucrainei, și anume aeroportul Ivano-Frankivsk este distrus de sistemele de rachete și depozitele de combustibil. În plus, inamicul a lovit aeroportul din Lutsk.
În orașul Lviv, pe străzi se aud sirene, oamenii sunt evacuați în adăposturi. Est – situația este calmă, unitățile militare ale UNM nu sunt atacate, alarmate. Centrul este liniștit, unitățile militare NMU nu sunt atacate, sunt alarmate. Toate serviciile Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei în legea marțială asigură legea și ordinea, acordă asistență victimelor, elimină distrugerea și incendiile”, se precizează într-un comunicat al autorităților ucrainene.
UPDATE, ora 11:20
Poliția îndeamnă cetățenii ucraineni să raporteze toate persoanele suspecte pe care le-ar fi observat pe străzile orașelor ucrainene. Potrivit Poliției Naționale, sabotorii pot fi peste tot.
„În special, trebuie acordată o atenție deosebită persoanelor cu articole roșii pe îmbrăcăminte. Oamenii legii atrag atenția oamenilor asupra necesității de a acorda o atenție deosebită persoanelor și obiectelor suspecte. Toate obiectele suspecte, precum și persoanele suspecte cu articole roșii pe îmbrăcăminte. ar trebui raportat la poliție 102”, se spune în mesajul poliției.
De asemenea , oamenii sunt rugați să nu poarte articole de camuflaj în aceste zile pe stradă sau lucruri în culori de camuflaj.
UPDATE, ora 10:40 – Alexei Arestovich , observator militar și consilier al șefului OP, a vorbit la un briefing în biroul președintelui despre situația din Ucraina în legătură cu atacul rusesc.
„Principalele lovituri au fost efectuate la ora 5:00 pe aerodromuri, depozite de muniție și centre de control. Locații și geografie: Ivano-Frankivsk, Hmelnițki, Luțk, Kiev, Harkiv, Nikolaev, Herson și întreaga linie de demarcație. Datele noastre, care sunt în curs de clarificare, prima lovitură a eșuat. Sunt pierderi, dar sunt nesemnificative și nu au redus capacitatea de luptă a APU”, a spus el, citat de Ucraina24.
Atac dinspre mare – polițiștii de frontieră de pe Insula Șerpilor sunt amenințați și li se cere să se predea
Două ţinte nerecunoscute s-au apropiat de Insula Şerpilor, relatează Serviciul de Grăniceri al Ucrainei pe pagina sa de Facebook.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

63 + = 70