Restaurantul Mamma Mia ii intinde o mana de ajutor lui Razvan Mogildea, baiatul de nota 10 care viseaza sa devina judecator

0
85

Răzvan Mogîldea, băiatul orfan de tată care a reuşit să ia bacalaureatul cu nota 10 şi să intre la Facultatea de Drept fără o oră de pregătire, fără bani pentru cărţi şi fără să meargă vreodată în vacanţă, a primit o mana de ajutor din partea Restaurantului Mamma Mia, constant intr-un pachet de cateva zeci de carti de Drept care sa-l ajute pe Razvan sa paseasca cu dreptul pe drumul sinuos dar plin de satisfactii viitoare pe care si l-a asumat.
La 13 ani, și-a pierdut tatăl. A rămas singur cu sora lui. Mama lor era plecată de trei ani la lucru în străinătate. Când a simțit că a pierdut totul, Răzvan s-a agățat de singurul lucru pe care îl mai avea.
Ce aveam? Speranţă, că o să fie bine, că o să reuşesc. Undeva în clasa a opta îmi aduc aminte cum a fost acea sclipire, acel beculeţ. Eram la ore, era undeva noiembrie, decembrie, ploua afară, era frig. Se făceau lucrări la vechea şcoală. I-am văzut pe ceilalţi, pe lucrători, cum erau prin frig, prin noroi, uzi, şi atunci am realizat că dacă nu o să muncesc pentru viitorul meu o să fiu poate la fel“,, povestea recent Razvan, intr-o emisune.
La 14 ani a plecat la liceu în Iași, patru ani mai târziu a luat nota 10 la Bac. Fără o oră de pregătire, fără bani pentru cărți, fără să-și poată permite niciodată o vacanță.
Răzvan este unul dintre cei 7 elevi din județul Iași care a luat 10 la Bacalaureat. Tanarul a absolvit Liceul ”Dimitrie Cantemir” din Iași. De origine, acesta este din satul Cuza-Vodă, comuna Ipatele. Dat fiind faptul că nu locuiește la oraș, acesta a fost nevoit să se pregătească pentru Bacalaureat 2021 în internatul unde locuia.
Răzvan recunoaște că nu a fost simplu să se pregătească pentru examen şi nici viaţa de internat, cu drumurile acasă doar în weekend, nu a fost tocmai un avantaj. În ciuda impedimentelor, tânărul a reușit performanța de a avea una dintre cele 7 medii de zece din acest an din judeţ la Bacalaureat.
Elevul eminent din Iași mai spune că i-ar fi fost imposibil să facă naveta zilnic până la scoală, astfel că a luat decizia de a sta la cămin. Visul sau este sa poata strange destui bani incat sa isi permita o chirie, care sa-I confere linistea de care are nevoie pentru a invata. Are deja pusi deoparte niste bani stransi din activitatea pe care o presteaza in timul liber la pensiunea unui fost avocat din Iasi.

În ciuda faptului că i-a fost destul de greu fiind departe de cei dragi, Răzvan afirmă că ținta lui a fost să-i facă mândri și să le demonstreze că se poate obține nota maximă dacă muncești.
Răzvan Mogîldea este un luptător de nota 10. Visează să ajungă la Institutul Naţional de Magistratură şi spune că o să facă tot posibilul să reuşească. Aşa cum a reuşit să ia şi Bacalaureatul cu nota 10 sau să intre la Facultatea de Drept.
A crescut într-un sat, a rămas orfan de tată, nu a văzut niciodată marea sau muntele. Nici măcar n-a ieşit vreodată din judeţ. Tânărul din Iaşi spune că luptă nu doar ca să-şi schimbe lui viaţa, ci ca să schimbe şi România. Visează la o ţară mai bună, mai dreaptă, în care să evoluăm împreună prin educaţie.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

33 − 25 =