Restaurarea mormântului lui Barbu Ștefănescu Delavrancea

0
77

Joi, 29 aprilie 2021, la mai bine de un secol de la trecerea la cele veșnice a lui Barbu Ștefănescu Delavrancea, la mormântul lui, din Cimitirul Eternitatea, a avut loc slujba de resfințire a mormântului – monument istoric și slujba parastasului scriitorului.

Mormântul scriitorului Barbu Ștefănescu Delavrancea, prozator și dramaturg, gazetar, avocat și orator, membru al Academiei Române și primar al Capitalei, a fost restaurat de artistul ieșean Ciprian Stratulat, la inițiativa Ateneul Național din Iași. Restaurarea monumentului istoric a fost realizată cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași și al Direcției Județene pentru Cultură Iași.

La ceremonia de resfințire a mormântului – monument istoric și slujba parastasului scriitorului au fost prezenți domnul Adi Cristi, managerul Casei de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iași, doamna Irina Tacu Cociu, Ghid de Turism la TravelBlitzz și domnul Andrei Apreotesei, managerul Ateneului ieșean. Instituția Prefectului Județului Iași și Primăria Municipiului Iași și-au adus omagiul prin depunerea de coroane de flori.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here