Restricții de circulație pe Sararie si in zona Palatului Culturii

0
123

Primăria Municipiului Iași organizează în această perioadă cea de-a XXXII–a ediție a manifestărilor reunite sub genericul Sărbătorile Iașului. Evenimentul marchează și împlinirea a 615 ani de la prima atestare documentară a Iașului.

Tradiționalul concert care încheie Sărbătorile Iașului va avea loc duminică, 15 octombrie, de la ora 19.00, în Piața Palatului Culturii, fiind susținut de:

  • „3 tenori ieșeni”: Andrei Apreotesei, Andrei Fermeșanu, Florin Guzgă
  • Gheorghe Zamfir, Elena Moșuc, Eugen Doga, Gabriel Croitoru (cu vioara Guarnieri), Andra Botez și Bogdan Ota
  • Orchestra Operei Române Iași, dirijor: Daniel Jinga
  • Corul Marii Unirii, Corul de Copii al Municipiului Iași și Muzica Militară a Brigăzii 15 Mecanizate „Podul Înalt” Iași

Spectacolul de duminică, 15 octombrie, se va încheia cu un foc de artificii.

Organizarea în bune condiții a spectacolului impune o serie de modificări şi restricţii ale traficului auto, după cum urmează:

  • sâmbătă, 14 octombrie, în intervalul orar 18.30 – 21.30, se închide circulația rutieră în Piața Palatului Culturii, între liniile de tramvai și pe strada Anastasie Panu – Repetiție generală;
  • duminică, 15 octombrie, în intervalul orar 14.00 – 23.45, se închide circulația rutieră, în funcție de necesități, pe strada Anastasie Panu (tronsonul cuprins între strada Achim Stoia și strada Palat) și pe strada Palat (tronsonul cuprins între strada Anastasie Panu și strada Sf. Andrei) – Super spectacolul și focul de artificii.

În altă ordine de idei, duminică, 15 octombrie, în intervalul orar 8.30 – 12.00, va avea loc și  resfinţirea Bisericii „Sfântul Arhidiacon Ştefan” din zona Țicău – Sărărie.

Pentru buna desfășurare a evenimentului se impune închiderea / restricționarea circulației rutiere, în funcție de necesități, în intervalul orar 7.00 – 16.00, pe strada Hotin (tronsonul cuprins între strada Roșcani și strada Albineț) și pe strada Sf. Ștefan.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here