Restricții de circulație și controale la sange in centrul Iasului, pe 24 ianuarie. Politicienii se tem sa mai fie stropiti cu iaurt sau cerneala peste gurile mincinoase

0
91

Organizarea evenimentelor cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române, în condițiile în care sunt așteptați un număr semnificativ de participanți, mai ales într-un context național și internațional complicat, impune o serie de restricții de circulație și măsuri de ordine publică suplimentară, sustin liberalii din Palatul Roznovanu. In fapt, nu este vorba de niciun context international, ci doar de dorinta de a evita incidente jenante precum cele din anii trecuti, in care politicienii au fost stropiti cu iaurt sau cerneala de catre participanti.

Astfel, circulația rutieră și a mijloacelor de transport public în zona centrală va fi restricționată miercuri, 24 ianuarie 2024, în funcție de necesități, măsurile fiind luate de Poliția Rutieră, cu sprijinul Poliției Locale.

Poliția Municipiului, Jandarmeria și Poliția Locală vor dirija autovehiculele participanților din alte localități spre parcări dedicate, pe Splai Bahlui sau în alte locuri care fi comunicate organizatorilor în timp util.

Accesul în zona evenimentelor din Piața Unirii va fi controlat de forțele de ordine. Este interzis accesul cu materiale contondente!nDe asemenea, comercializarea și consumul de băuturi alcoolice pe o rază de 500 de metri este interzis. 

Facem apel la toți participanții să respecte și să păstreze atmosfera sobră și civilizată potrivită celebrării unui act istoric fundamental, 165 de ani de la Unirea Principatelor Române, să se abțină de la manifestări de natură politică și de la mesaje și sloganuri care incită la ură și discriminare de orice fel!”, a spus primarul Mihai Chirica.

Radu SEICARU

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here