Incep înscrierile pentru cea de-a zecea ediție a ”Galei Naţionale a Excelenţei în Asistenţă Socială”

0
92

Organizată cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Asistenţei Sociale, Gala Naţională a Excelenţei în Asistenţă Socială este evenimentul care celebrează realizările profesiei de asistent social și transmite un mesaj cu privire la conştientizarea contribuţiilor din domeniul social şi nevoia acţiunilor ulterioare.
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când Colegiul Național al Asistenților Sociali premiază excelența pusă în slujba comunităților, familiilor, grupurilor vulnerabile, sprijinului uman și societății în ansamblul ei la Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială. Evenimentul va avea loc în data de 19 martie 2024, la Ateneul Român și va fi prezentat de Andreea Marin – Ambasadorul Excelenţei în Asistenţă Socială iar Soprana Irina Baianț – una dintre cele mai populare soprane ale României, va oferi momentul artistic al serii.
Ediţia din acest an aduce din nou noutăți referitoare la premiile acordate în cadrul evenimentului, cu Premiul pentru Cel mai Bun Asistent Social Debutant, Absolvent 2023. Acest premiu dorește să încurajeze tinerii asistenți sociali să continue să activeze în domeniul social, domeniu cu o mare nevoie de profesioniști tineri, potrivit Recensământului forței de muncă din serviciile sociale realizat de Colegiul Național al Asistenților Sociali.

Diana Cristea, președintele Colegiului Național al Asistenților Sociali, afirma că ”Ziua Mondială a Asistenței Sociale este despre acțiuni viitoare, despre ideea că suntem cu toții conectați, chiar dacă suntem diferiți, iar viitorul nostru depinde de implicarea fiecăruia dintre noi în construirea unui mâine mai bun. Fiecare dintre noi are un rol in construirea Viitorului, dar doar împreună putem transforma societatea noastră într-o societate incluzivă! Iar această transformare va fi posibilă atunci când vor fi suficienți asistenți sociali, pentru că asistenții sociali sunt esențiali în asigurarea accesului tuturor cetățenilor la servicii sociale de calitate.

În perioada 17 ianuarie – 9 februarie 2024 se pot face înscrieri/nominalizări. Premiile care vor fi acordate în cadrul Galei Naționale a Excelenței în Asistență Socială, Ediția a X-a, 2024 sunt:
I. Premiul Asistentul Social al Anului 2023

II.Categoria Asistenţi Sociali ai Anului 2023:
1. Premiul pentru Asistentul Social din Domeniul Protecţiei Copilului
2. Premiul pentru Asistentul social din Domeniul protecţiei şi Promovării Drepturilor persoanelor cu Dizabilităţi
3. Premiul pentru Asistentul Social din Domeniul Serviciilor Medicale și de Sănătate
4. Premiul pentru Asistentul Social din Domeniul Reintegrării Sociale a Persoanelor Private de Libertate

5. Premiul pentru Asistentul Social din Domeniul Protecției Persoanelor Vârstnice şi Îngrijirii la Domiciliu
6. Premiul pentru Asistentul Social din Domeniul Asistenţei Sociale Comunitare
7. Premiul pentru Asistentul Social din Domeniul Prevenirii/ Reducerii Riscurilor Asociate Infecției HIV, Consumului de Droguri și Exploatării Sexuale
8. Premiul pentru Asistentul Social din Mediul Rural
9. Premiul pentru Asistentul Social din Domeniul Promovării Egalității de Gen, Egalității de Șanse între Femei și Bărbați și Combaterii Discriminării
10. Premiul pentru Cel mai Bun Asistent Social Debutant, Absolvent 2023

III. Categoria Personalităţi care Susţin Asistenţa Socială:
1. Premiul pentru Jurnalism
2. Premiul Politicianul care a Susținut și a Promovat Asistența Socială în Anul 2023
3. Premiul Instituţia Anului
4. Premiul personalitatea Anului 2023 în Promovarea Educaţiei şi Formării în Asistenţă Socială
5. Premiul de Excelenţă pentru Promovarea Profesiei Liberale de Asistent Social
6. Premiul pentru Întreaga Carieră în Promovarea Asistenţei Sociale
7. Premiul pentru Cea mai Activă Sucursală Teritorială CNASR

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here