Revin tramvaiele pe traseele din Tătărași

0
59
Circulația mijloacelor de transport public pe șine pe traseele 1, 3 și 13 va fi reluată începând de sâmbătă, 7 august 2021, și vor circula în zona menționată astfel:
traseul 3: Gară – Târgu Cucu – Tătărași Nord;
– traseul 1: Copou – Târgu Cucu – Podu Roș – Baza 3 – Tătărași Nord – Târgu Cucu – Copou;
traseul 13: Copou – Târgu Cucu – Tătărași Nord – Baza 3 – Podu Roș – Târgu Cucu – Copou.
Partea de coborâre a străzii Pădurii, dintre intersecția Cinci Drumuri spre bulevardul Tudor Vladimirescu, va deveni pietonală! Cu alte cuvine, pietonii vor putea circula pe stradă, nu doar pe trotuar. Potrivit proiectului, circulația vehiculelor va fi interzisă pe aceste sectoare de drum, cu excepția tramvaielor, a autobuzelor și a riveranilor. Aceștia din urmă nu vor putea circula pe partea pietonală, ci doar pe linia de tramvai, doar până la proprietățile corespunzătoare.
Lucrările au făcut parte din proiectul cu finanțare europeană „Reabilitarea infrastructurii de tramvai în Municipiul Iași”, care are o valoare totală de 114.359.729,95 lei (aproape 24 milioane de euro) și presupune reabilitarea infrastructurii și suprastructurii căii de rulare a tramvaielor pe trei tronsoane: Podu Roș – intersecție cu bulevardul Primăverii, Cinci Drumuri – strada Pădurii – strada Nicoriță și bulevardul Virgil Săhleanu – intersecție cu bulevardul Metalurgiei – rond Țuțora, precum și achiziționarea a cinci tramvaie.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here