Revolta sefului PSD Iasi dupa ce „zeul somnului” nu a fost validat in CL

0
68

Organizaţia Judeţeană Iaşi a PSD face următoarele precizări cu privire la o serie de afirmaţii lansate astăzi public de către primarul Mihai Chirica cu privire la statutul lui Mihai Liviu Gavril, propunerea PSD pentru a fi validat în calitate de consilier local al Municipiului Iaşi:

  •  Mihai Liviu Gavril este membru PSD din anul 2009, calitate pe care nu şi-a perdut-o niciun moment până în prezent. Este un jurist ale cărui calităţi profesionale sunt de necontestat şi care a reprezentat cu succes PSD Iaşi în foarte multe speţe juridice.
  • Întâlnirea „Comitetului Executiv municipal extins” desfăşurată în luna februarie la care face referire primarul Iaşului şi în urma căreia s-ar fi făcut o propunere de excludere a colegului nostru Mihai Liviu Gavril nu doar că nu a avut caracter statutar, dar nici măcar nu este specificată în vreun document care reglementează modul de organizare şi desfăşurare al activităţii PSD. Hotărarea luată atunci nu a fost validată de către Biroul Permanent Judeţean al PSD Iaşi.
  • În plus, acea întâlnire, convocată ad-hoc, s-a desfăşurat cu numai o zi înainte de excluderea din rândurile PSD Iaşi a primarului Mihai Chirica, a viceprimarului Gabriel Harabagiu şi a preşedintelui executiv a Organizaţiei Municipale PSD Iaşi, Sorin Avram Iacoban.
  • PSD Iaşi nu înţelege reacţiile de frustrare ale primarului municipiului Iaşi, decât în contextul în care doreşte să ia apărarea bunului şi fidelului prieten, cumătrul Gabriel Harabagiu, asupra căruia planează mai multe suspiciuni de afaceri ilegale şi alături de care a construit în Primăria Iaşi un sistem bazat pe cumetrii şi alte relaţii familiale.
  • Este dreptul PSD de a-şi completa lista de consilieri locali în urma excluderii legale a unui membru, fapt constatat şi confirmat inclusiv de Instituţia Prefectului Judeţului Iaşi.
  • Mihai Liviu Gavril a fost propus pentru a deveni membru în Consiliul Local al Municipiului Iaşi de către Biroul Permanent Judeţean al PSD Iaşi şi validat cu unanimitate de către Comitetul Executiv Judeţean al PSD Iaşi.

Am rămas neplăcut surprins de atitutidinea domnului primar şi de tertipurile utilizate în cadrul şedinţei Consiliului Local de astăzi în urma căruia colegul nostru Mihai Liviu Gavril nu a fost validat. Îl rog pe domnul primar să pună stop copilăriilor şi acestui circ ieftin. Îi recomand să se maturizeze şi să nu mai tragă de timp, pentru că toate acţiunile PSD Iaşi au fost statutare şi legale. De trei ani de zile nu am văzut nicio realizare concretă a primarului Iaşului, în schimb se pare că este mai mult atras de jocurile politice mărunte şi de acumularea unui capital de imagine care se va sparge în curând ca un balon de săpun” a declarat Maricel Popa, preşedintele PSD Iaşi. (M.G.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 1 =