VIDEO. Incursiune in barlogul escrocilor din „modelling-ul” iesean. Atentie, capacana pentru naivi!

0
61

Reporterii AgoraPress au incercat sa desluseasca cine se ascunde in spatele activitatii infractionale a agentiei de recrutare prin inselaciune a unor tinere naive carora li se promite ca vor aparea in reclame sau alte materiale de promovare. Multe dintre tinerele care sunt acostate de catre trei escroci ai unei firme fantoma, in statia din Piata Unirii, cad victime ale promisiunilor fara nicio acoperire si sunt dispuse sa plateasca pentru blana ursului din padure. Nici infatisarea de borfasi a ceor trei si nici lipsa de sustinere a promisiunilor nu le fac sa-si puna oarece semne de intrebare si cad in capcana ca mustele.

 „Racoleaza fete pentru a fi modele de mack-up pentru agentia AEGIS BRAND si percep 100 de lei taxa pentru a confirma locul”, a spus Andreea Ariton, una dintre putinele tinere racolate care s-au prins ca sub paravanul acestei firme, pe care Google nu a indexat-o defel, se ascunde de fapt o mare teapa.

Contrariati de faptul ca sute sau chiar mii de tinere au fost inselate de la inceputul acestui an, fara ca pe adresa Politiei sa se inregistreze decat cateva reclamatii, cat degetele de la o mana, dar si de lipsa de reactie a institutiilor statului, reporterii AgoraPress au incercat sa ia legatura cu cei care se ascund in spatele acestei afaceri dubioase. Am urcat la etajul intai al blocului din Piata Unirii, in fata caruia are loc racolarea victimelor, si am incercat sa luam legatura cu cei care se ocupa efectiv de finalizarea inselaciunii. Peste faptul ca ne-am lovit de o atitudine ostila din partea indivizilor care racoleaza tinere direct din strada, niciuna dintre cele doua individe din biroul inchiriat pentru desfaurarea acestei activitati, nu a dorit sa ofere explicatii. Mai mult, dand dovada de un tupeu incredibil, angajatii acestei firme au sunat la 112 si au chemat un echipaj de Politie pe motiv ca presa le disturba activitatea infractionala.

Recomandam persoanelor care primesc astfel de oferte, sa solicite contractul acasa pentru a-l putea consulta impreuna cu persoane care au cunostinte cu privire la acest domeniu si, de asemenea, sa fie atente la genul acesta de promisiuni ipotetice, gen „s-ar putea sa primesti asta”, „ai putea sa primesti un contract” sau alte tipuri de promisiuni fara acoperire. In ultima perioada avem 2-3 sesizari facute, in urma carora, politistii de la Sectia III Politie au facut o serie de verificari. In urma acestora, problema este mai mult pe civil, nu pe linie penala”, a declarat Anca Vajaiac, purtatorul de cuvant al IPJ Iasi.

In ciuda verificarilor Politiei, aceste scursuri umane continua sa sfideze legea si sa insele in continuare tinere in buricul orasului decretat de un edil paralel cu realitatea, drept oras al culturii si spiritualitatii roamanesti.

Radu SEICARU

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

10 + = 16