Rise Project: Tovarasul Dragnea se relaxează împuscând animale, umăr la umăr cu acolitii săi politici

0
55

Prietenii lui Liviu Dragnea au cumpărat o pădure de 260 de hectare în Teleorman. Apoi, pădurea a fost transformată în complex privat de vânătoare și, până anul trecut, a fost în proprietatea firmei lui Valentin Dragnea. S-a întors înapoi la apropiații tatălui. Când nu conduce țara, președintele PSD se relaxează aici, împușcând animale, umăr la umăr cu acoliții săi politici. Apropiații lui Dragnea gestionează acum fonduri de vânătătoare de zeci de mii de hectare în două județe, scrie RISE Project.

În 1996, actualul șef al PSD se lansa în politică și obținea funcția de consilier local la Turnu Măgurele din partea Partidului Democrat. La câteva luni distanță, proaspătul politician era numit prefect al județului Teleorman. În același an a devenit și vânător cu acte-n regulă. A primit legitimație de la Asociația Vânătorilor și Pescarilor Teleorman.

În 1998, Dragnea s-a dus la Tribunalul Teleorman, cu pașaportul diplomatic deținut în calitate de prefect al județului și cu 5 milioane de lei (500 RON) a înființat Asociația Vânătorilor și Pescarilor Turris (AVPS Turris). Sediul s-a aflat chiar în incinta hotelului Turris, hotel privatizat și preluat ulterior de soția lui, Bombonica Dragnea (Prodana). Potrivit documentelor, sediul asociației era subînchiriat de la firma Dacorom SRL, înființată chiar de Dragnea la începutul anilor ‘90. După ce a devenit pentru a doua oară președinte al Consiliului Județean Teleorman, Dragnea a predat asociația de vânătoare prietenilor din tinerețe.

În 2010, Petre Rădan a înființat într-un sediu al Tel Drum, la care lucra, Asociația Proprietarilor de Terenuri Danubius. Adică, un aspirator de terenuri pentru asociația de vânătoare înființată de Liviu Dragnea. Pe atunci, Rădan și Dragnea erau rude prin alianță: soția sa și Bombonica Dragnea, fosta nevastă a liderului PSD, sunt verișoare.

Citește mai multe pe riseproject.ro.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here