Romania educata! Avortoni de 13 ani proveniti din familii traditionale, au batjocorit o profesoara la orele de curs

0
98

Tot mai multe incidente violente in care protagonisti sunt elevi minori ai scolilor de masa din Romania, vorbesc despre un fenomen scapat de sub control pe care, poate doar scolile de corectie l-ar mai putea diminua. Mai multi elevi de 13 ani care au batjocorit o profesoară în timpul orei de curs, la şcoala gimnazială din Pietriceaua, s-au ales cu nota scăzută la purtare cu şase puncte şi au primit mustrare scrisă. Evenimentul a avut loc la Şcoala Gimnazială Pietriceaua, structură a Şcolii Gimnaziale ”Matei Basarab” din comuna Brebu.
Elevii vor rămâne repetenți, dacă media lor la purtare va fi mai mică de 6, după măsura anunțată de ISJ. Toți elevii din clasă au primit observație scrisă, mai anunță instituția.
”În dimineaţa zilei de 6 aprilie 2023, conducerea unităţii de învăţământ a fost informată de existenţa unui clip video realizat în timpul unei ore de curs şi, imediat ce a intrat în posesia lui şi a fost vizionat, au fost înştiinţate Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova şi Poliţa comunei Brebu.
Tot în cursul zilei de 6 aprilie 2023, a fost convocat Consiliul Clasei, care a stabilit sancţionarea elevilor implicaţi, astfel: cei doi elevi care apar în imagini şi elevul care filmează şi îi instigă au fost sancţionaţi cu ‘Mustrare scrisă’ şi scăderea notei la purtare cu 6 puncte, iar ceilalţi elevi prezenţi în clasă ‘Observaţie scrisă”, precizează informarea IŞJ Prahova.
De asemenea, conducerea unităţii şcolare a iniţiat o cercetare prealabilă a împrejurărilor în care a avut loc incidentul, pentru lămurirea tuturor aspectelor.
„Având în vedere gravitatea faptelor, atât elevii cât şi cadrul didactic, vor beneficia de consiliere din partea specialiştilor Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională”, mai precizează sursa citată.
Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova mai anunţă şi că va demara o anchetă proprie, privind activitatea de la nivelul unităţii de învăţământ.
Conform articolului 120 din Regulamentul de Organizare și Funcționare a școlilor (ROFUIP 2022) sunt declarați repetenți elevii care au obținut la purtare media anuală mai mică de 6.
Poliţiştii din Prahova au deschis o anchetă penală vizându-i pe doi elevi de 13 ani, care ar fi hărţuit sexual o profesoară, o filmare video cu momentul respectiv fiind postată în mediul online.
„În urma apariţiei în spaţiul public a unui clip video ce ilustrează mai mulţi elevi care prezintă explicit activităţi sexuale îndreptate asupra unui cadru didactic, compartimentul de Relaţii Publice (…) este abilitat să comunice următoarele: La data de 6 aprilie a.c., poliţiştii Secţiei de poliţie rurală Valea Doftanei au fost sesizaţi de către directorul unei unităţi şcolare din comuna Brebu despre faptul că deţine o înregistrare audio video prin care doi elevi cu vârstele de 13 ani, în timp ce se aflau într-o sală de clasă, au simulat exercitarea unor acte de natură sexuală asupra unui cadru didactic”, se arată într-o informare transmisă vineri de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova.
Conform aceleiaşi surse, poliţiştii au deschis un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri, cercetările fiind continuate pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs incidentul.
Ministerul Educației a reacționat ca un observator la toate cazurile de violență asupra cadrelor didactice, din școli: instituția a anunțat că „a demarat discuții”.
Ministra Educației, Ligia Deca, a transmis și ea un mesaj pentru cadrele didactice după batjocorirea unei profesoare în timpul orei, de către elevi: ”Vă asigur că voi face tot ceea ce ține de mine să prevenim aceste fapte”. Doar că toate aceste fapte au avut deja loc.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here