Senilata DRDP Iasi, solicitata pentru salvarea din nameti a unor pacienti in stare grava

0
62

Șenilata din dotarea DRDP Iași a intervenit în cele două zile de Cod roșu și portocaliu de ninsori și viscol pentru rezolvarea unor situații critice cauzate de vremea nefavorabilă. Astfel, la solicitarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași, pe 5 aprilie, drumarii au intervenit pentru preluarea unui pacient aflat în stare critică din comuna Mădârjac și transportarea acestuia la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” din Iași. Solicitarea a venit pe fondul înzăpezirii DJ 282D, Podu Iloaiei – Mădârjac, ca urmare a atenționării meteo Cod portocaliu de vreme nefavorabilă.
Pe 6 aprilie, când intrase deja în vigoare atenționarea Cod roșu, șenilata a intervenit pentru preluarea a patru pacienți dializați, în stare critică, blocați în comunele Țibana și Țibănești, în condițiile în care drumul județean spre aceste localități (DJ 248A, Iași – Țibănești) era blocat. Toți patru pacienți au fost transportați până la echipajul medical din localitatea Grajduri, după care au fost transportați la Iași, la Spitalul „Dr. C.I. Parhon”.
Șenilata DRDP Iași este un model HELLGETH-HAGGLUNDS BV206 CDI, fabricată în anul 2015. Dotată cu motor Mercedes Benz tip OM612 CDI în 5 cilindri, capacitate 2688 cmc, are o lungime de 6,6 m, lățime de 2 m și o înălțime de 2,3 m. Poate atinge o viteză maximă de 58 km/h și are o capacitate de încărcare de 2,5 mc, fiind dotată cu până la 16 locuri, cu tot cu platformă.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

12 + = 19