Românii, disperați să intre în țară! Punctele de frontieră au fost închise

0
61

Italia este o ţară închisă, însă România aplică propriile sale restricţii! Astfel, toate cursele rutiere regulate către şi dinspre Peninsulă sunt suspendate. În consecinţă, cei care credeau că pot reveni în ţară, de sărbători, cu autocarul sau microbuzul, ar trebui să renunţe la idee.

Autorităţile de la noi le-au cerut românilor din Italia în mod expres să nu vină în România de Paşte, ca să nu-şi pună în pericol familiile. Deşi toate măsurile au fost luate spre binele tuturor, există români nemulţumiţi de aceste măsuri de precauţie împotriva răspândirii coronavirusului

Românii din Italia vor în continuare să revină în țară de teama Covid-19

După ce toate cursele aeriene dinspre şi către Italia au fost anulate, acum autorităţile de la noi au decis să închidă şi 17 puncte terestre. Iar transportul rutier regulat de persoane a fost suspendat.

“Operatorii de transport rutier taie care tranzitează Italia au obligaţia de a comunica cetăţenilor români care se vor îmbarca din Italia către România faptul că vor intra în carantină sau autoizolare pe teritoriul Romaniei şi îşi vor asuma responsabilitatea prin completarea unei declaraţii pe propria răspundere la îmbarcarea în autobuz”, au informat autoritățile române.

Decizia este valabilă până în data de 31. martie. Măsurile sunt menite să ajute la evitarea situaţiilor de risc. Astăzi, un bărbat din Suceava, venit dintr-o zonă de risc din Italia, a fost escorat din Vama Petea de un echipaj de jandarmi până la unul dintre centrele de carantinare din județul Satu Mare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here