S-au gasit! Nichita devine, de astazi, “consilierul de imagine” al presedintelui CJ Iasi, Maricel Popa. Vezi ce oferte a mai primit fostul edil

0
59

Gheorghe Nichita este al doilea primar al Iasului care alege, dupa Constantin Simirad, sa fie omul din umbra unui sef de institutie. Nichita va lucra, de astazi, în cabinetul preşedintelui Consiliului Judeţean, Maricel Popa, pe post de consilier personal, urmand sa preia coordonarea proiectului Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor.

S-au facut procedurile necesare la nivelul Consiliului Judetean, ca sa devin consilierul domnului Maricel Popa, in special pentru niste proiecte care sunt in impas. Nu pot sa stau deoparte pentru ca am nevoie si eu de un salariu, totusi. Acum vreo două săptămâni, (probabil la chermeza de la stadionul din Copou) Maricel Popa m-a întrebat dacă de principiu mă interesează un post de consilier, şi am răspuns că da. Viata te modifica si are momente cand trebuie sa o iei de la capat. Proiectul SMID merge greu şi este mult de recuperat la el, dar consider că pot să-l aduc la zi. Voi fi consilierul preşedintelui CJ şi sper într-o relaţie de colaborare onestă. Important este să fie un respect reciproc. Am înţeles că nu este uşor să colaborezi cu Popa. Prima mea grijă va fi însă să-mi spun ferm părerea, pentru că asta trebuie să facă un consilier“, a declarat Nichita.

Fostul edil a mai precizat faptul ca de cand nu mai este primar a primit mai multe oferte pe care, insa, le-a refuzat.

Am refuzat functia de sef de birou patrimoniu la regia de apa-canal dintr-un motiv care nu se cadea, dar o functie de consilier a unui demnitar, nu e sub demnitatea mea. Pe de alta parte, stiu in ce regim juridic sunt si nu vreau sa amestec lucrurile”, a mai spus Nichita.

Nichita a pierdut funcţia de primar în anul 2015, după ce a fost reţinut de procurorii DNA. Într-unul din dosarele în care este implicat, Nichita este judecat pentru abuz în serviciu, fiind acuzat că folosea angajaţi ai Poliţiei Locale pentru a-şi supraveghea iubita. Într-un alt dosar, Nichita este acuzat de luare de mită, întrucât ar fi pretins şi primit 10% din valoarea contractului de 69 milioane lei vizând managementul traficului rutier.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here