Sapte decenii de performanta artistica la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă”

0
53

Maine,  12 decembrie 2019, începând cu ora 13:00, la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” – Iași va avea loc un eveniment special, cu ocazia împlinirii a 70 de ani de fructuoasă existență a prestigioasei instituții de învățămȃnt. Spectacolul va conține două momente inedite:

  • Laudatio- 70 de ani, 70 de trepte ale devenirii
  • Concert aniversar- 70 de ani de performanță în educație

Înființată la 1 noiembrie 1949, Școala Medie Tehnică de Muzică din Iași și-a deshis porțile la 20 noiembrie 1949 în localul din fosta str. Mohănescu. Din anul 2002, a devenit Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă”, în cadrul căruia funcționează 5 secții artistice: muzică, arte plastice, coregrafie, teatru și arhitectură.

Astăzi, este cea mai mare instituție de învățământ artistic preuniversitar din țară. De aceea, aniversarea a șapte decenii de existență e un prilej de profundă bucurie, marcată prin organizarea unor momente artistice reprezentative pentru ethosul școlii.

Evenimentul reunește elevii și profesorii tuturor secțiilor artistice, pe scenă evoluȃnd orchestra colegiului (gimnaziu și liceu), ansamblul coral (gimnaziu și liceu) și ansamblul de coregrafie. Prezentarea va fi realizată de secția de teatru iar în foierul Sălii de Festivități va fi organizată o expoziție a secției de arte plastice. Spectacolul este coordonat de profesorii: dr. Cristina Todi, Cornelia Luchian și Anca Elena Andronache – balet, Petronela Dȃrțu  – cor gimnaziu, Elena Șvedchi  – cor liceu, Virgil Popa  – orchestrele de gimnaziu și liceu, Nicolae Ionescu (teatru).

Printre invitați se numără foști profesori ai instituției de învățămȃnt, personalități marcante ale pedagogiei artistice romȃnești precum și oficialități ale municipiului Iași.

Din program: Rapsodia I de George Enescu, Valsul patinatorilor de Emile Waldteufel,  Valsul Dunărea albastră – Johann Strauss si colinde.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

94 − 91 =