Sărbătorile Iasului, întinate de lipitorile politice!

0
61

Recent, am atras atenția asupra unui fapt care a rămas încă nesancționat în niciun fel de autoritățile publice locale. Este vorba despre bannerul antiguvernamental din Piața  Unirii, care, în ciuda semnalelor trase de subsemnatul, la observația făcută de alte persoane care ne-au vizitat urbea, a rămas neclintit pe gardul de la kilometrul zero al Iașului. Spuneam la vremea respectivă că nimeni nu a prezentat o autorizație pentru acest afișaj ilegal, nimeni din aparatul Primăriei Iași sau al Poliției Locale nu a prezentat vreo factură,  ca plată a contravalorii unui mesaj amplasat pe gardurile care străjuiesc Piața Unirii din Iași. Nici până la această dată, nimeni nu ne-a prezentat un punct de vedere, în afară de câteva explicații puerile și lipsite de fundament ale primarului Chirica, acesta susținând că Piața Unirii este un loc în care oamenii se pot manifesta liber.

Nimeni nu contestă acest lucru. Personal, nu am nimic cu nimeni, cu atât mai puțin cu cei care doresc să își exprime democratic un punct de vedere. Organizarea unui miting autorizat sau spontan este una, iar amplasarea de bannere cu caracter permanent în plin centrul Iașului, fără niciun cost din partea aparținătorilor, este cu totul altceva. În plus, bannerul conține și un mesaj antiguvernamental, cu caracter vădit electoral, susținut cu sârg de dl primar.

Mai nou, vedem că dl primar Mihai Chirica pozează în partizanul autostrăzii spre Moldova, ca și cum noi, toți ceilalți, am fi împotrivă. Sau, ca și când dânsul s-a născut din spuma mării, independent politic, iar acum a descoperit că niște oameni răi nu vor să realizeze acest deziderat al Iașului și al Bucureștilor. După ce ani de zile i-a cules scamele de pe sacou fostului primar Gheorghe Nichita, pozează alături de un președinte care numai apolitic nu este, dovedindu-și din nou caracterul de „lipitoare” politică, mirosind orice ocazie de a se da în spectacol în fața ieșenilor și a oficialităților care ne calcă pragul.

Eu pot să înțeleg oportunismul dlui Chirica, precum și faptul că, după ce s-a văzut exclus din PSD, este în căutarea unei umbrele politice. Dar să te ascunzi în spatele unui banner ilegal , să pozezi acum în familist convins – după ce a schimbat deja două neveste, în patriot convins – vezi catargul megalomanic din Podu Roș – și unionist convins, parcă nu prea este demn de un primar al orașului care a dat României moderne prima universitate și prima Capitală.

Mai mult, centrul Iașului este la început de octombrie capitala universitară a Moldovei, iar peste câteva zile va fi capitala pelerinajului ecumenic. Eu zic să nu lăsăm ca aceste momente importante pentru Iași să fie întinate de lipitorile politice!

Ovidiu Laicu – vicepreședinte al Organizației Județene Iași a PSD

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here