Scandal cu interlopi la una dintre cele mai bune scoli din Iasi. Agentii de paza umilesc parintii care le platesc salariile

2
101

Parintii elevilor de la Scoala nr. 15 “Stefan Barsanescu”, una dintre cele mai bine cotate unitati de invatamant din Iasi, sunt revoltati de modul in care sunt tratati de personalul scolii. Mama unui elev dintr-a III-a sustine ca a fost umilita de un agent de paza de etnie rroma al firmei AKM Serv Privat Security, pentru simplul fapt ca a vrut sa urce in clasa unde invata fiul ei, pentru a vorbi cu invatatoarea. Parintii doresc o selectie mai stricta a unor astfel de specimene care se comporta cu ei precum ar face-o cu clientii unei sali de pacanele.
Am venit cu copilul la scoala si am vrut sa urc pana la clasa ca sa vorbesc cu invatatoarea. Am trecut de gardian, salutandu-l, şi numai ce aud “Alo, femeie, da unde crezi ca mergi? Eu ce sunt aici, balot de paie? Nu te uita asa!  Scoate un buletin! Nu intra nimeni, care cum vrea, in scoala. Mergi la elevul de serviciu si da-i datele!”, am fost somata, pe un ton violent, de catre gardian. Pur si simplu mi s-a urcat sangele la cap de revolta si de rusine, mai ales ca toata scena se intampla de fata cu copilul meu si colegii lui care intrau in scoala. Practic, am fost umilită, fără niciun drept de apel, pe banii mei, in conditiile in care acest gardian isi castiga o bucata de paine din banii tuturor parintilor. Am vrut sa ma adresez conducerii scolii, dar mi-am amintit brusc de atitudinea dispretuitoare a directoarei, atunci cand am inscris copilul la aceasta scoala, care ma studia ca pe un vierme si ma interoga ca cine sunt eu de am adus copilul din Alexandru la aceasta scoala. Ei bine, nu stiu daca a avut aceeasi atitudine si cu alti parinti, precum Adrian Corduneanu, membru al clanului cu acelasi nume, care isi aduce fetele la aceasta scoala tocmai din Nicolina. Dupa cum se vede, la Barsanescu se aplica proverbul, sa nu te duci la pomul laudat cu sacul. Am dat curs unor referinte bune despre aceasta scoala, dar se vede ca m-am inselat. Pacat de competentele cadrelor didactice de acolo”, ne-a spus indignata, mama unui copil care invata la aceasta scoala.
In legatura cu situatia de la Scoala „Stefan Barsanescu”, am incercat sa luam legatura cu directoarea scolii, Adriana Istrimschi, dar aceasta a fost de negasit.

2 COMMENTS

  1. Am fost eleva la aceasta scoala, si, in urma celor citite, pot spune ca acea mama a exagerat. In primul rând, este o regula la aceasta scoala in care parintii nu isi pot insoti copiii in clase, in cazul in care acestia intra pe la intrarea elevilor. Poate suna absurd la început, dar au fost in timp multe cazuri in oras in care străini voiau sa se infiltreze in scoala, pentru a fura, a ameninta copii etc., si dimineata ei intrau împreună cu copiii (pe unii ii mituiau sa se dea drept copilul lor) fără a fi suspecti si astfel s-au întâmplat mai multe tragedii. Dar, in caz ca parintii vor sa mearga cu al lor copil in clasa, ei pot intra pe la intrarea profesorilor, unde elevul de serviciu ii va lua datele necesare, precum si ora si data iesirii parintelui din cladire. Acest lucru este semnat de parinti in fiecare an la prima sedinta, dar spus din primele zile de către invatatorul/a sau diriginta elevului, astfel parintii luând la cunostinta aceasta regula.
    In privinta gardianului, cred ca ar fi putut sa o avertizeze mai subtil. Totusi, presat de stresul de a tine in frau o multime de copii care se îmbulzesc pe usa si de multi parinti care au ignorat acea regula, îl inteleg ca ii ajunsese. Dar, cred ca mai deplorabil este actul acestei mame, care a reportat acest infim lucru care nu cred ca afecteaza calitatea scolii si pe elevii din ea.

  2. Aș dori să știe doamna al cărei nume nu apare menționat că în școală sunt elevi din toate zonele orașului și chiar din satele învecinate, iar noi îi primim pe toți cu brațele deschise, conștienți de responsabilitatea pe care o avem de a forma generații de oameni educați, competenți, cinstiți, demni, echilibrați din toate punctele de vedere.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here