Procurorii DNA efectueaza percheziții la CJ Iași. Sunt vizate documente legate de Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor

0
46

In aceasta dimineata, in jurul orei 7.30, procurorii DNA au descins in sediul Consiliului Judetean Iasi unde efectueaza percheziții la Euronest, asociație care funcționează sub coordonarea CJ Iași. Euronest a achiziționat, în ultima perioadă, mai multe utilaje pentru ISU Iași în cadrul programului privind Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor
Surse din cadrul CJ spun, însă, că este luat in vizor și biroul lui Victorel Lupu, el coordonând activitatea EuroNEST după suspendarea din funcție a președintelui ales al CJ, Cristian Adomniței.
Președintele interimar al Consiliului Judetean Iasi, Victorel Lupu, care nu asistă la percheziții, fiind plecat de dimineață la Piatra Neamț la o întâlnire a ADR Nord-Est,a precizat ca procurorii ar fi interesati de documentele referitoare la achizitiile de autospeciale pentru IJSU facute prin intermediul EuroNEST dar si de documentele de achizitie a tomberoanelor si celorlalte utilaje din cadrul programului de Management Integrat al Deșeurilor. De precizat, in ambele proiecte, principalul furnizor a fost SC Gradinariu Import Export Bucuresti.
Directoarea EuroNEST, Alina Popa, a ajuns la birou în jurul 8:30 și a declarat că nu știe nimic despre aceste descinderi. Directorul adjunct, Marius Dangă, a venit la serviciu la ora 8:50. Nici el nu a putut oferi mai multe informații. Conform unor surse, controalele ar viza și proiectul parcului agroindustrial de la Lețcani – Transagropolis.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =