Scandal international la Iași! Ucraina s-a retras din competitia Esport dupa ce Rusia a fost favorizata. Esecul unei competitii de 7 milioane de euro

0
274

 

Reprezentanții Ucrainei la competiția de CS:GO s-au retras din competiție în semn de protest în urma unui vot dat de Adunarea Generală a Federației Internaționale de eSports și care a favorizat Rusia. Întâlnirea Adunării Generale IESF a avut loc zilele trecute la Iași.
„În afara sfertului dintre România și Suedia (ora 16:30), vineri mai era programată și confruntarea dintre Serbia și Ucraina, tot din aceeași fază a întrecerii masculine de CS:GO din cadrul Campionatului Mondial de Esports, de la Iași. Ucraina însă s-a retras în semn de protest pentru rezultatul votului privitor la moțiunea depusă de Federația Rusă de Esports la Adunarea Generală Anuală a Federației Internaționale de Esports (IESF), desfășurată pe 28 august, la Iași. Subiectul moțiunii? „Ridicarea sancțiunii pentru sportivii care vin din Rusia pentru a juca sub steagul și imnul lor la viitoarele Competiții IESF”, se aununta intr-o informare.
Profesorul universitar ieșean Vasile Cotiugă a criticat această decizie și a cerut explicații de la primarul Mihai Chirica.
Dle primar, în mandatul dumneavoastră, cu banii ieșenilor dați unei federații sportive internaționale (pentru mine nu este vorba de sport), la Iași, țară NATO, probabil în vreo sală a Primăriei, s-a votat ca ”sportivii” ruși să participe la viitoarele campionate, vezi Doamne, în condițiile încetării războiului!! Acest punct nu trebuia să fie pe ordinea de zi la Iași! Se puteau întâlni după campionatul de la Iași, oriunde, prin Africa, și să stabilească ce vor ei! Nu la Iași, dle primar!! Că de aia ați fost ales primar, să vegheați la integritatea noastră morală, căci în acest timp, când respectivii votau la Iași, în Ucraina MOR copii nevinovați în urma bombardamentelor rușilor!  Ma întreb, dle primar: de ce onorata Adunare Generală nu a luat poziție împotriva războiului și să ceară Rusiei părăsirea Ucrainei, inclusiv a Crimeei? Iată cum sub papucul lui Chirica, cu pupăturile lui Juravle, ieșenii devin promotorii rușilor!! Rușine! Nu este de acceptat această mascaradă de campionat pro-rus! Opriți mascarada! Mihai Chirica, trebuie să răspunzi public pentru acest afront adus poporului ucrainian care moare sub bombele rușilor!”, a spus Vasile Cotiugă.
Replica nu a intarziat sa apara din partea edilului, pntru care orice pozitie publica pe subiectul cheltuirii banilor publici si a modului in care sunt organizate evenimentele publice, se rezolva prin amenintari cu procese sau jigniri.
Detractorii de serviciu ai Campionatului Mondial de Esports aruncă în spațiul public o nouă „petardă”, susținând că, în ciuda deciziei primarului Mihai Chirica de a nu accepta participarea echipelor din Rusia și Belarus la acest Campionat, Federația Internațională de Esports (IESF) ar fi luat la Iași o decizie favorabilă gamerilor ruși. Această afirmație este falsă! În realitate, Adunarea Generală Anuală a IESF, desfășurată pe 28 august la Iași, a adoptat o moțiune privind „Ridicarea sancțiunii pentru sportivii care vin din Rusia pentru a juca sub steagul și imnul lor la viitoarele Competiții IESF”. Este vorba, așadar, de o decizie privind eventuala participare a sportivilor din Rusia la viitoarele ediții ale Campionatului – nicidecum la cea din Iași! – și numai cu condițiile încetării războiului absurd declanșat de Rusia împotriva Ucrainei. În ciuda acestor minciuni lansate în spațiul public, Campionatul Mondial de Esports de la Iași continuă și se bucură de succesul internațional meritat”, a declarat primarul Mihai Chirica.
Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here