Istoria Iasului, aruncata la WC! Casa Dosoftei inconjurata de veceuri, pivnitele hotelului Petersburg compromise de boxele montate chiar deasupra lor pentru 3 zile de festival

0
325

Primaria Iasi pare a fi condusa de cocalari pentru care istoria acestui oras nu are nicio insemnatate. Nicicand vreun primar de dinaintea lui Mihai Chirica sau trepadusii din subordine nu au avut atata dispret fata de monumentele Iasului. Pentru a organiza concertul Digital Throne ce debuteaza azi in Piata Palatului, care marcheaza incheierea Campionatului Mondial de Esports, Primaria Iasi prin Salubris, a impresurat Casa Dosoftei – monument istoric de secol XVIII, cu numai putin de 75 de veceuri ecologice. Practic, cea mai veche cladire din Iasi nu se poate vedea de veceuri.
In acelasi areal, exista eiscul de a fi afectat, nu ca imagine, ci ca structura, un alt simbol al istoriei Iasului, necunoscut inca celor din Primaria Iasi, fiind vorba de pivnitele fostului Hotel Sankt Petersburg, loc in care „s-a desfăşurat în ziua de 27 martie/8 aprilie, Adunarea Populară a Revoluţionarilor din Moldova care au dat semnalul începerii revoluţiei burghezo-democratice din 1848 din Ţările Române”. Tot in uma unui concert al Primariei, placuta care aminteste de acest moment istoric a fost vandalizata, acum riscul fiind mult mai mare, deoarece chiar pe spatiul verde de deasupra pivnitelor au fost amplasate boxele care vor bubui pana in cele mai marginase cartiere ale Iasului.
Reamintim ca in aceasta seara, in Piata Palatului Culturii va mixa Armin Van Buuren, festivalul urmand sa se incheie de abia duminica noaptea.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here