Scandalos! Dictatorul fascist Horthy, comemorat la Cluj pe bani publici

0
63

La doar o lună de la promulgarea noii legi care interzice ideologia şi simbolurile fasciste, dictatorul fascist maghiar Miklos Horthy este comemorat la Cluj-Napoca, în cadrul unui eveniment finanţat de municipalitate.
Cu ocazia zilelor culturale maghiare de la Cluj Napoca, desfășurate cu sprijinul Primăriei orașului, va avea loc și o prelegere despre Horthy Miklos, “susținută de academicianul maghiar Romsics Ignac, în cadrul seriei de Istorie și memorie organizate de Academia Korunk”.
Așadar, pe 19 august, ne vom reaminti de ocuparea Transilvaniei pe banii Primăriei din Cluj! Bine că românii nu mai au voie să-l cinstească pe Țuțea, Vulcănescu sau pe alți martiri ai comunismului, dar avem prelegeri despre ocupantul Horthy la noi în țară!“, afirmă deputatul Bogdan Diaconu, preşedintele PRU, citat de StiripeSurse.ro.
Miklos Horthy a condus Ungaria în perioada interbelică și în timpul celui de al Doilea Război Mondial, instaurând un regim autoritar de dreapta.
Același regim autoritar l-a exercitat și în Transilvania, ocupată în urma Dictatului de la Viena. Tot de numele său este legată deportarea a peste 166.000 evrei români și maghiari, potrivit sursei citate.
Ca o consecinta a acestor mizerii facute de bozgorii ultranationalisti din Ardeal, romanii mai pot citi: Accident feroviar la Budapesta – 19 raniti sau Doi cetateni unguri au murit in judetul Cluj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here