Scările Univeristătii din Iasi, vopsite cu rosu în semne de protest fată de revenirea lui Tudorel Toader în functia de rector

0
64

Scările Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi au fost acoperite cu vopsea roşie, vineri, de şase persoane, care au protestat, astfel, faţă de rectorul Tudorel Toader, fost ministru al Justiţiei, transmite Mediafax.

Cele şase persoane care au aruncat cu vopsea roşie pe scăriele Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi au fost legitimate de poliţiştii Secţiei 2 din Iaşi. Aceştia şi-au explicat gestul spunând că este o formă de protest faţă de rectorul Universităţii, Tudorel Toader, fost ministru al Justiţiei.

. „Chiar dacă nu mai este ministru al Justiţiei, acest personaj sinistru este creatorul multor elemente cu efecte dezastruoase pentru societatea romanească şi pentru justiţie. Acest om, deghizat în apărătorul statului de drept, fost judecător CCR şi actual rector al Facultăţii de Drept din Iaşi, a făcut posibil eliberarea multor criminali şi violatori din penitenciare, fără existenţa unui studiu de impact şi a unui proces de integrare a lor în societate. Tot el este creatorul vestitei Secţii Speciale, acest instrument prin care magistraţii incomozi puterii actuale erau chemaţi pentru a fi intimidaţi şi hărţuiţi. Cu ajutorul lui Tudorel, Dragnea a scăpat de Kovesi de la DNA. Cu ajutorul expertizei lui ca fost judecător CCR, actuala putere a putut măcelări şi viola codurile penale”, susţin organizatorii.

Potrivit acestora, Tudorel Toader a ignorat şi „a dus planul PSD-ului mai departe, cu toate avertizările Comisiei de la Veneţia, Europei şi societăţii civile”. „Aveţi încredere că un astfel de om poate fi profesorul copiilor dumneavoastră sau poate fi un iniţiator în ale dreptăţii? Noi nu avem încredere şi considerăm că a sosit momentul să dispară definitiv din viaţa publică”, adaugă organizatorii.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here