Schimbare radicala in repartitia locuintelor sociale la Iasi. Chirica vrea chiriasi numai din randul intelectualilor cu diploma

0
62

Punctajele suplimentare la evaluare a dosarelor pentru acordarea de locuințe sociale vor fi modificate radical. Anuntul a fost facut astazi de primarul Chirica care a sustinut ca propunerea sa vizează acordarea unui punctaj suplimentar pentru cei care nu au datorii la bugetul de stat, un punctaj suplimentar de 10 puncte pentru fiecare copil şcolarizat şi introducerea de punctaje suplimentare titularilor de dosare care au finalizat studiile prin obţinerea unei diplome de bacalaureat sau de studii superioare, postuniversitare: 25 puncte pentru fiecare soţ cu studii medii, 50 puncte pentru fiecare soţ cu studii superioare, 75 puncte pentru fiecare soţ cu studii masterale şi 100 puncte pentru fiecare soţ cu studii doctorale. Solicitanţii de locuinţe vor trebui să prezinte la dosar, la nivelul lunii septembrie a fiecărui an, un certificat de atestare fiscală. 

Am introdus o clauza prin care cei care distrug locuintele, care fac actiuni grave impotriva legii, omoruri, trafic de persoane sau trafic de stupefiante, sa poata fi evacuate fara a mai interveni instantele judecatoresti“, a spus primarul.

Municipiul Iași gestionează în momentul de față 3.300 de imobile.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here