Bombă! Accesul cailor Poliţiei Locale în oraş este interzis. Juristii Primariei au uitat sa anuleze efectele unei hotarari de CL din 2000

0
57

Accesul si patrularea cailor Politiei Locale in municipiul Iasi sunt ilegale. Acest fapt este cauzat de o omisiune stupidă care anulează investiţia de 35 de mii de euro de până acum, în achiziţia şi găzduirea celor 5 cai de rasă. La adoptarea hotărârii privind înfiinţarea Poliţiei Călare nu s-a luat în calcul şi anularea efectelor unei hotărâri anterioare, din anul 2000, prin care acelaşi deliberativ a aprobat interzicerea accesului animalelor în oraş. Practic, Poliția Locală, cea care pune în aplicare hotărârea privind interzicerea accesului animalelor pe raza municipiului Iași, este cea care o încalcă. Mai grav este că șeful Poliției Locale persist în eroare, susținând că potrivit HCL198/2000, accesul și circulația mijloacelor de transport cu tracțiune animal sunt interzise doar într-un anumit perimetru. “Nu există un act normativ care să interzică circulația persoanelor însoțite de animale mari pe raza municipiului Iași”, a susținut Georgel Grumeza, directorul adjunct al Poliției Locale, afirmație care denotă o crasă necunoaștere a actelor administrative în baza cărora acționează structura pe care o conduce.

Amendabili cu HCL-ul în mână

În articolul 15 din HCL-ul invocat de Grumeza, privind organizarea circulaţiei rutiere în municipiul Iaşi, se precizează faptul că “circulaţia animalelor este interzisă pe străzile municipiului Iaşi. Transportul animalelor va fi efectuat numai cu autovehicule special amenajate. Nerespectarea prezentului articol constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 250 și 700 lei”. De ducerea la îndeplinire a acestei hotărâri de Consiliu Local se ocupă ….Poliţia Locală. Față de aceasta, poziția Instituţiei Prefectului este pasiva. “Orice hotărâre de Consiliu Local poate fi atacată în contencios administrativ în termen de 6 luni de la adoptarea ei. În acest caz, putem doar să le facem o adresă prin care să modifice, tot în plenul Consiliului Local, acea hotărâre, în sensul introducerii unei menţiuni “cu excepția cailor Poliţiei Locale””, a declarat prefectul Marian Şerbescu.

Nelu PAUNESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 68 = 78