Scolile din Iasi, pepiniere de infractori. Batai, droguri si un munte de nesimtire. Scoala de masa, mai nociva decat scoala de corectie

0
92

Fenomenul violenței si infractiunilor în școlile iesene a devenit o constanta in ultima perioada, o plaga pe obrazul educatiei de duminca promovate de ministri plagiatori, de inspectorate scolare aservite politic si de colective didactice dapasite de situatie.
Turme de adolescent cu privirile si mintile goale, viitorul esec de tara, stapanesc in modul cel mai vulgar spatiul public din jurul scolilor, cum este cazul scolilor din Bularga sau al Liceului de Turism din cartierul Alexandru cel Bun, acolo unde ipochimene meschine si minuscule propaga in spatiu public proiectia a ceea ce da mai rau lipsa de educatie parentala si scolara –viitoare curve si viitori someri, boschetari, betivi si infractori.
Numai in ultima saptamana, trei cazuri extrem de grave au fost inregistrate in doua dintre scolile din Iasi. In curtea unui colegiu din Iasi- Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi”, mai multi elevi s-au încăierat, iar unul a fost rănit. Conflictul nu ar fi fost unul superficial. Unii copii au avut nevoie de îngrijire la cabinetul medical al şcolii. La faţa locului au fost chemaţi poliţişti de la Secţia 2 Poliţie şi s-a luat legătura cu diriginţii claselor din care provin elevii pentru a le chema părinţii la şcoală.
La acelasi colegiu problema, un elev de 17 ani este cercetat penal după ce a fost depistat că vindea droguri elevilor minori din aceasta unitate fara nicio autoritate
În luna septembrie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi şi procurorii din cadrul DIICOT Iaşi au desfăşurat mai multe activităţi, în vederea combaterii consumului de droguri în şcoli. Astfel, în urma depistării unui minor care deţinea substanţe susceptibile a fi droguri de risc – cannabis, în timpul programului şcolar, au fost efectuate investigaţii în vederea identificării persoanei care ar fi comercializat drogurile. Astfel, a fost identificată sursa susceptibilă de aprovizionare ca fiind o persoană minoră. În aceste condiţii, la data de 30 septembrie, a fost efectuată o percheziţie domiciliară, fiind ridicate mai multe mijloace probatorii. Ulterior, s-a procedat la prinderea în flagrant delict a unui major, în timp ce ar fi comercializat unui minor, substanţe susceptibile a fi droguri de risc (cannabis). La data de 30 septembrie, a fost dispusă reţinerea pentru 24 de ore a majorului bănuit de săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc, reţinându-se faptul că, în cursul lunii septembrie 2022, ar fi comercializat, în mod repetat, substanţe susceptibile a fi droguri de risc unui minor. La data de 1 octombrie, acesta a fost prezentat în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Iaşi, care a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile, iar faţă de minor, a fost luată măsura preventivă a controlului judiciar”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.
Pe 26 septembrie 2022 a avut loc o bătaie la o altă şcoală din Iaşi. O elevă nu şi-a mai putut stăpâni nervii şi a lovit-o cu palmele şi picioarele pe o colegă de clasă. Incidentul nefericit a avut loc la clasa a IX-a de la Colegiul Tehnic „I.C. Ştefănescu” din Iaşi.
„Se întâmplă peste tot, cu atât mai mult la liceele tehnologice. Violența e atât de mare că nu știu dacă se mai poate numi educație. Mi se pare că sistemul de educație la nivel liceal și tehnologic lasă mult de dorit. Nu știu dacă se mai poate numi educație. În pauze sau in afara scolii e o violență verbală si fizica din cale afară”, sustine un profesor.
E sigur că fenomenul de bullying si de infractiuni se manifestă zilnic în orice unitate de învățământ din Iasi, iar masurile intarzie sa apara.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here