Scrisoarea “cutitelor lungi”. Nichita i-a trimis lui Chirica “o scrisoare de prietenie” prin care ii cere sa-l urmeze

0
70

Intr-o scrisoare plina de autocompatimire si emfaza, Gheorghe Nichita i se confeseaza primarului Mihai Chirica, pe un ton voit lingusitor, curtandu-l pe acesta, si chiar adresandu-i, ce-i drept voalat, o invitatie de a i se alatura in proiectul politic alaturi de PRU:

Scrisoare de prietenie

Domnule primar,

M-am bucurat pentru victoria pe care ați obținut-o în luna iunie. Mi-aș fi dorit să fiu primul care vă felicită, dar știți foarte bine cât de încurcate erau lucrurile atunci. Știu cât de greu se câștigă o primărie. Eu însumi am avut trei astfel de încercări deloc ușore. Dar am reușit în toate. La fel ca dumneavoastră.

Viața primarilor s-a complicat foarte mult în ultimii ani. Și nu din vina noastră. Mulți colegi ai noștri au fost și sunt anchetați doar pe baza unor presupuneri și denunțuri mincinoase. Pe mulți dintre ei, șefii partidului îi văd deja vinovați. În această categorie m-am aflat și eu. Însă mă consider nevinovat. Am greșit uman, nu și penal. Nu vă cer să mă credeți pe cuvânt. Pentru faptele mele voi răspunde aici, pe pământ, în fața judecătorilor, iar în ceruri, în fața lui Dumnezeu

Cu mâhnire, în ultimul am am constatat că familia PSD nu mai este așa cum era odată: unită. Nu-s ipocrit! Știu că în mandatele mele de președinte de partid am avut discuții aprinse pe teme administrative, politice, de candidatură. Am avut înțelepciunea, și voi, și eu să le rezolvăm la noi acasă, împreună, prin dialog și fără ceartă. Să nu rupem filiala, că nu creăm tabere, bisericuțe și găști.

După cum probabil ați aflat, tocmai am început un nou proiect politic. Am preluat filiala județeană a  unui partid tânăr, Partidul România Unită în ale cărui idealuri cred cu tărie: dragoste de neam și țară, credință în Dumnezu, o societate echitabilă. Partid care îl vrea din nou pe Victor Ponta premier.

Ar fi o obrăznicie din partea mea să vă cer să mă urmați. Dar, în același timp, nici nu vă pot refuza dacă veți dori să mă susțineți. Vă spun cu sinceritate că veți în găsi în mine, ca viitor  deputat PRU, un prieten și un partener pentru împlinirea proiectelor comunității dumneavoastră.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

 Al dumneavoastră, Gheorghe Nichita” (M.G.)

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here